Doc Icon Contact Icon User Icon


USA - Reis naar Denver in Colorado

The Mile High City

Olivier

 
Maak een reis door het westen van de USA en start in DENVER, Colorado in de USA


Met 300 dagen zon per jaar, een voetgangerszone waar musea en bistro's in overvloed zijn en de Rockies op de achtergrond, biedt Denver een uniek decor. Ook wel "The Mile High City" genoemd, ligt de stad aan de poort naar de Rockies en is het dus het ideale startpunt om het Zuidwesten van de Verenigde Staten te ontdekken.

Slenteren door het centrum van Denver

In Denver heb je geen auto nodig om de verschillende wijken van het stadscentrum te verkennen. Breng een bezoek aan het Denver Art Museum, beroemd om zijn uitgebreide collectie Indiase ambachten, of maak een wandeling langs 16th Street Mall. Je zal snel merken dat er hier geen gebrek is aan cafés en restaurants met gezellige terrasjes.

 Aan het historische Larimer Square, de oudste en meest historische wijk van de stad, en het lagergelegen centrum, vind je trendy winkeltjes, toprestaurants en sfeervolle bars en clubs

Toegangspoort tot de Rockies

Deze stad, op 1500 meter boven zeeniveau, wordt ook wel de “Mile High City“ genoemd. 

Het is het ideale vertrekpunt naar de vele bekende skigebieden als Vail, Beaver Creek, Breckenridge of Keystone. Maar vanuit Denver kan je ook de 4 nationale parken en de vele andere natuurlijke wonderen van Colorado verkennen, evenals de staten die de Rockies doorkruisen, zoals Wyoming, Montana, North en South Dakota. De stad is een ideaal beginpunt voor een roadtrip door het Westen van de USA en de Rockies.

Brouwerijen

Geen enkele andere Amerikaanse stad produceert zoveel bier als Denver. Naast de beroemde en grote brouwerij Coors wemelt het hier ook van kleinere ambachtelijke bierbrouwerijen. Als je uit gaat eten, vergeet dan zeker niet om één van die lokale bieren te proeven.
 

Breng ook een bezoek aan de New Belgian Brewing Company en degusteer hun bier dat geïnspireerd werd op ons Belgisch bier. De vroegere eigenaars maakten in 1988 een fietstocht door België  en brachten de Belgische tradities mee naar Fort Collins waar ze hun eigen brouwerij startten.

Red Rocks Amphitheater

Ten westen van de stad Denver, aan de voet van de Rocky Mountains, ligt het unieke amfitheater dat uit de rode zandsteenformaties uitgehouwen werd.
 

Elke muziekfan zou in deze spectaculaire setting een concert moeten bijwonen. Maar ook zonder concert, is een bezoek hier absoluut de moeite waard. Talrijke wandel- en fietspaden leiden je doorheen prachtige natuurlandschappen.


Het valt niet te ontkennen dat er in trendy Denver heel veel dingen te beleven vallen.

We geven jullie graag enkele tips :

1 / Maak een stadswandeling met onze Belgische gids Vera en ontdek de vele hoogtepunten en historische gebouwen in Lower Downtown en Larimer Square

2 / Volg de Denver Beer Trail langs meer dan 100 brewpubs en brouwerijen en proef de lokale ambachtelijke bieren.

3 / Ontdek de artistieke underground van Denver, bewonder de mooiste muurschilderingen, straatkunst en graffiti in de kunstwijk RiNo en eindig je wandeltocht aan de Denver Central Market waar je kan genieten van een culinair hapje en drankje

Odoo- Echantillon n° 3 pour trois colonnes

Great Journey to the Red Rocks

Nieuw is ook dat je nu ook vanuit Denver op een 2daagse treinreis met Rocky Moutaineer kan vertrekken. Een unieke belevenis, een reis op zich. Deze trein verlaat Denver, maakt een tussenstop in Colorado Springs, om na 2 dagen aan te komen in Moab, Utah.  Uiteraard kan je ook deze rondreis ook starten in Utah om dan te eindigen in Denver.

Odoo- Echantillon n° 3 pour trois colonnes

Colorado, the Ultimate Rockies

In Colorado ontdek je wilde dieren en adembenemende nationale parken, maar ook een rijk cultureel en artistiek erfgoed, dat is achtergelaten door inheemse volkeren. Dit maakt dat deze hoogst gelegen staat van de Verenigde Staten een ideale plaats is om jouw vakantie door te brengen. .

Odoo • Image et Texte

USA TRAVEL - CANADA TRAVEL is al 30 jaar de specialist in op maat gemaakte reizen naar de Verenigde Staten - Alaska en Hawaii inbegrepen - en Canada.

Ons gespecialiseerd team kent Noord-Amerika  door en door en staat klaar om je droomreis waar te maken en tot in de puntjes uit te werken. Aarzel niet langer en vraag naar onze brochures en/of kies één van onze partner reisbureau's die je op onze website kan terugvinden.