Doc Icon Contact Icon User Icon

Een spectaculaire rondreis voor al wie Utah met zijn unieke nationale parken en geologisch indrukwekkende sites wenst te ontdekken. Bezoek onder meer Arches, Zion en Bryce National Park, White Pocket, Peek-a-Boo, Gooseneck State Park of Newspaper Rock Recreation Site. De magie van de winter tovert deze plaatsen om tot nog uniekere pareltjes.

Pluspunten
- Excursie in White Pocket
- Excursie in Peek-a-Boo
- Wandeltocht in de Narrows van Zion

Tips
- In de winter heeft u de parken praktisch voor u alleen!

Flight Icon

Crystal Inn Salt Lake City

Internationale vlucht met als bestemming Salt Lake City. Bij aankomst haalt u de huurwagen op en rijdt u naar uw hotel waarna u de rest van de avond vrij bent.

Fairfield Inn & Suites Moab

De belangrijkste attractie van Salt Lake City is Temple Square, het hart van het mormoonse geloof. Het plein beslaat ongeveer 35 acre. Meldt u aan bij één van de twee bezoekerscentra (North of South) voor een gratis rondleiding over Temple Square geleid door één van de broeders en zusters. Na dit kort cultureel intermezzo start u met uw rondreis doorheen de mooiste natuurparken van Utah. U rijdt vandaag naar Moab, de uitvalsbasis voor een bezoek aan Arches National Park en Canyonlands National Park. Hou onderweg zeker even halt in het charmante western dorpje Helper.

Fairfield Inn & Suites Moab

Arches national park is zoals de naam al doet vermoeden gekend om zijn stenen bogen en grillige rotsformaties, in totaal meer dan 2000 exemplaren. Delicate Arch is de gekendste boog en is makkelijk te voet te bereiken. Een tip voor de vroege vogels, de zonsopgang is hier wondermooi!Island in the Sky is het best bereikbare en daarom het meest populaire gebied van Canyonlands National Park. Het ‘Island’ is een 300 meter hoge mesa (tafelberg) die op steile zandstenen kliffen rust. Langs de verharde weg liggen meerdere uitkijkplaatsen. Op de terugweg naar Moab kan u stoppen in Dead Horse Point Park.

Desert Rose Inn & Cabins

Vanuit Moab gaat u zuidwaarts. Via de zuidelijke ingang van Canyonlands national park komt u in Needles. Dit deel van het park biedt prachtige mogelijkheden om te wandelen langsheen de talrijke kleurrijke zandstenen torens. Voor de lunch kan terecht in het lieflijke plaatsje Monticello. Onderweg naar Bluff passeert u langs Bears Ears Monument en Newspaper Rock Recreation Site.

Courtyard by Marriott

Als opwarmer voor vandaag start u met een bezoek aan Valley of The Gods. Het landschap lijkt hier sterk op dat van het veel bekendere Monument Valley waar u later vandaag passeert. Monument Valley behoort officieel tot het grondgebied van de Navajo Indianen. Sommige families wonen hier al generaties lang en houden de tradities van hun voorouders in ere. Het silhouet van de eenzame rode rotsen van Monument Valley, omgeven door een weidse vlakte, diende als decor voor tientallen films en commercials. Als u na het diner nog energie heeft, is het zeker de moeite om terug te rijden richting Horseshoe Bend. Bij zonsondergang kleurt de canyon hier diep rood. De ideale afsluiter van een prachtige dag.

Holiday Inn Kanab

Vanuit Page is een bezoek aan Antelope Canyon een absolute must. Tijdens de ochtend heeft u de beste lichtinval in de canyon. Antelope canyon kan enkel onder begeleiding bezocht worden. Tijdens de zomervakantie is vooraf reserveren noodzakelijk. De rit naar de volgende overnachtingsplaats is kort dus als u het na de middag wat rustiger aan wil doen, dan is een boottocht op Lake Powell ideaal om enkele uren te verpozen.

Holiday Inn Kanab

Als u dacht dat de mooiste parken reeds gepasseerd waren, dan heeft u het mis. Deze dag wordt volledig geweid aan White Pocket. Per 4x4 en onder begeleiding van een lokale gids rijdt u tot diep in het hart van het park tot aan Vermilion Cliffs National Monument. De verschillende kleuren wit, oranje, roze en rood in combinatie met de diverse formaties en golvend landschap, vormen een indrukwekkend natuurspectacel waarvan ieders mond van verbazing openvalt.

Hampton Inn Springdale Zion NP

Peek-a-boo Canyon, officiële naam Red Canyon Slot, ligt wat afgelegen en komt in toeristische programma’s zelden aan bod maar is daarom niet minder mooi. De canyon is makkelijk te voet te bereiken en wordt niet overspoeld door toeristen dus neem hier zeker de tijd om te fotograferen. Vanuit Kanab rijdt u richting Springdale. Onderweg vangt u al een glimp op van Zion National Park.

Hampton Inn Springdale Zion NP

Na de voorbije dagen vooral een rotsachtig en droog landschap doorkruist te hebben, zal Zion National Park u verrassen. Dit park is merkelijk groener en afhankelijk in welk seizoen u reist, komt u langs een aantal mooie watervallen. De beste manier om het park te bezoeken is te voet. Vanuit het visitor center vertrekken er verschillende wandelpaden die u naar de mooite plekjes van het park brengen. Voorzie voor een bezoek aan dit park de ganse dag.

Best Western Ruby’s Inn

Er lijkt geen einde te komen aan al die natuurpracht. Vandaag is Bryce Canyon aan de beurt. De steile dunne rotsformaties, ook Hoodoos genoemd, zijn het beroemdste kenmerk van het park. Vanop Bryce Point of Sunset point heeft u een adembenemend uitzicht op het Bryce Amphitheater. Bij zonsondergang krijgt u er bovendien een prachtig kleurenspektakel bovenop.

Hotel RL Salt Lake City

Vandaag gaat u terug noordwaarts richting Salt Lake City. Voordat u de stad binnenrijdt, kan u halt houden aan het grote zoutmeer en het nabijgelegen Antelope Island waar bizons in het wild gespot kunnen worden.

Afhankelijk van het uur van uw terugvlucht heeft u nog enkele uren vrij alvorens u naar de luchthaven rijdt. Inleveren van de huurwagen en terugvlucht naar Europa.

Flight Icon

Aankomst in Brussel in de ochtend.

Season 2021

Price per person
Utah's hidden gems ! Single Double Triple Quad CHD* TAX**
Prijs per persoon in Euro (vanaf) met Compact 4-deurs huurwagen
01/04 - 25/06 & 24/08 - 06/11 4.677 € 3.116 € 2.616 € 2.394 € Op aanvraag 344 €
26/06 - 23/08 4.952 € 3.391 € 2.891 € 2.669 € Op aanvraag 344 €

* Kind - 12 jaar die de kamer deelt met 2 volwassenen
** Totaal bedrag van de taksen inbegrepen in de prijs

Prijs 2022 op aanvraag

Supplement Single Double Triple Quad
Toeslag Fullsize 4-deurs 42 € 21 € 14 € 11 €
Toeslag hoogseizoen (15/07 - 20/08 & 15/12 - 31/12) 29 € 15 € 10 € 8 €


Inbegrepen in de prijs

- De vluchten met Delta Airlines in X-klasse, 1 inbegrepen bagage en de luchthaventaksen (€344)
- Het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardige
- De hoteltaksen
- De huur van een wagen type ‘compact’ met airco, formule ‘fully’
- Het bezoek aan White Pocket en de excursie in Peek-a-boo
- De wandeling in Zion 
- Een reiskit met reisprogramma

Niet inbegrepen in de prijs

- Het vliegsupplement indien u kiest voor een andere luchtvaartmaatschappij of een andere reserveringsklasse
- De voorgestelde excursies en de entreegelden voor de nationale parken
- De persoonlijke uitgaven
- De mogelijke resort fees

Vertrekdata


Informatie passagiers
  •  
  •