Doc Icon Contact Icon User Icon

Een reis door de zuidelijke staten is divers en uniek. Je vindt er historische steden vol statige Victoriaanse huizen en weelderige parken die je per koets ontdekt. Je bewondert er een spectaculaire natuur van beboste bergketens, diepe valleien en prachtige ongerepte stranden.

Deze rondreis maakt deel uit van de « Pure Collection ».
Deze rondreizen zijn uniek omdat uw welzijn, kwaliteit en authenticiteit hier centraal staan.
Wenst u meer informatie, aarzel niet een van de reiskantoren met wie we samenwerken te contacteren.

Flight Icon

Aankomst in Atlanta, oppikken van je huurwagen en transfer naar je hotel in Atlanta. Het is een bruisende stad met glinsterende skylines, bezaaid met vele parken en charmante wijken.

Het centrum van Atlanta is het perfecte startpunt om de stad te ontdekken. Het Centennial Olympic Park wordt omgeven door Georgia Aquarium, World of Coca- Cola, CNN’s hoofdkantoor, Children’s Museum of Atlanta, Center for Civil and Human Rights en de Chick-fil-A College Football Hall of Fame.

Het Great Smoky Mountains National Park ligt op de grens van de staten Tennessee en North Carolina. Het omvat een schitterend natuurgebied dat werd uitgeroepen tot Werelderfgoed. Je vindt hier uitgestrekte valleien, dichtbegroeide bossen, hoge bergtoppen gehuld in een blauwe nevel en een indrukwekkend netwerk aan rivieren en beekjes, waar allerlei vogels en zoogdieren leven.

Vandaag vertrek je over de Blue Ridge Parkway. Deze weg slingert zich tussen ruige bergen en landelijke landschappen met verbluffende vergezichten over de Appalachian Highlands. In Asheville is het 19-eeuwse Biltmore Estate met zijn 250 kamers tellende kasteel en verzorgde tuinen zeker een bezoek waard.

Aan het randje van de Blue Ridge Mountains ligt het Tablerock State Park. Het park omvat de grootste berg van South Carolina : Pinnacle Mountain. Verder naar Greenville, aan de voet van de Appalachen. De stad heeft zeven historische wijken, waaronder Pettigru Street. In dit district staan meer dan tachtig huizen uit het begin van de twintigste eeuw. De stad telt ook 39 stadparken.

Via Columbia, de hoofdstad en grootste stad van South Carolina, en het Congaree National Park, waar je de hoogste bomen van Oost-Amerika kan bewonderen naar Myrtle Beach. Deze badplaats wordt geroemd voor zijn stranden en golfbanen.

Breng zeker een bezoek aan het centrum. Op de boulevard vind je het SkyWheel, een 60 meter hoog reuzenrad dat een prachtig uitzicht biedt op de Atlantische Oceaan en de bossen die deze pittoreske stad omringen. Myrtle Beach biedt voor elk wat wils met de vele schitterende stranden en uitdagende golfbanen.

Vandaag volg je de kust naar Charleston, de oudste stad in South Carolina. Charleston is een stad vol natuurlijke schoonheid, architectonische wonderen, geschiedenis en cultuur. Het is een stad waar kerktorens de skyline bepalen. Van de tuinen van Magnolia Plantation tot de pastelkleurige, vooroorlogse huizen van Rainbow Row, je vindt een verrassing achter elke hoek van deze charmante zuidelijke stad.

Om alles wat Charleston te bieden heeft te waarderen, moet je de geschiedenis ervan verkennen. Tochten met paard en kar, boottochten en spooktochten zijn allemaal geweldige manieren om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te ontdekken. Van de kasseien onder je voeten tot oude plantages en oude zuidelijke recepten, overal in Charleston vind je overblijfselen uit het verleden.

Je rijdt verder naar het zuiden. Hilton Head Island biedt kilometers ongerepte stranden, spectaculaire zonsopgangen, adembenemende zonsondergangen, statige historische huizen met bemoste eiken, een waaier aan golfbanen en een gevarieerde keuze aan activiteiten. Ontdek het magische Lowcountry en laat je inspireren door de schoonheid, charme, geschiedenis en geest van Hilton Head Island!

Er is zoveel meer te doen in Hilton Head Island dan te genieten van de stranden en de prachtige vergezichten. Het eiland biedt een heel uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden, zodat je alles met de fiets of te voet kan verkennen. Elk jaar bezoeken zeeschildpadden tussen mei en oktober de stranden van Hilton Head Island. Ze leggen honderden nesten en duizenden jongen worden geboren.

Savannah is bekend voor zijn typische Antebellum-architectuur met plantages en landhuizen, zijn zuidelijke charmes en gastvrijheid. De binnenstad is vanwege het historische belang tot National Historic Landmark gekroond en bestaat uit meer dan twintig oude pleinen met allemaal een eigen rustieke sfeer. Verhalen over geesten, spookhuizen en behekste begraafplaatsen maken van Savannah ‘America’s Most Haunted City’. Bijna elk gebouw in het historische stadsdeel heeft wel een spookverhaal.

Jekyll Island, voor de kust van Georgia, is het zuidelijkste eiland van de Golden Isles of Georgia, waartoe ook St. Simons Island, Little St. Simons Island en Historic Brunswick behoren. Het eiland biedt de perfecte mix tussen rust en ontdekking. Je vindt er mooie wandel- en fietspaden die je langs de 16 km lange kustlijn voeren. Ook de stranden - waaronder plekjes met prachtige namen als Driftwood Beach of Glory Beach – zijn een bezoek meer dan waard.

Rond de eeuwwisseling was Jekyll Island een populaire overwinteringsplaats voor de superrijken. Beroemde families zoals de Rockefellers, Vanderbilt, Goodyears en Pulitzers behoorden tot de leden van de exclusieve Jekyll Island Club. Het noordelijke gedeelte van het eiland bestaat voor een groot gedeelte uit golfbanen. Breng ook zeker een bezoek aan het Sea Turtle Center. Dit opvangcentrum is een kuuroord voor gewonde zeeschildpadden maar zet zich ook in voor het behoud van het maritieme leven.

Breng vandaag nog wat tijd door in de Golden Isles alvorens terug te reizen naar Atlanta. Deze ‘gouden’ eilanden maken deel uit van het Barrier Reef dat voor de kust van Georgia ligt. Alle eilanden hebben een aparte identiteit met hun eigen geschiedenis, uitgestrekte stranden en mooie vuurtorens. Terugkeer naar Atlanta.

Drop je huurwagen aan de luchthaven en retourvlucht naar België.

Flight Icon

Aankomst te Brussel.

Season 2023

Travel the Carolinas

Prijs vanaf 4.145 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

Vertrekdata


Informatie passagiers
  •  
  •