Doc Icon Contact Icon User Icon

Zin in een reis door het authentieke en muzikale Zuiden van de USA?

Dan nemen we je graag mee doorheen Mississippi, de Magnolia Staat.
Ontdek Memphis, met zijn legendarische clubs zoals die van BB King op de beroemde Beale Street. Laat je verrassen door het contrast tussen Tupelo, waar Elvis Presley geboren werd en Graceland, het enorme landhuis van de “King of Rock & Roll”. Treed in de voetsporen van de vele muzikale legendes langs de Mississippi Blues en Country Music Trail.

Volg de paden van beroemde leiders van de burgerrechtenbeweging langs de Freedom Trail, een eerbetoon aan mensen en plaatsen in de strijd om burgerrechten in de jaren vijftig en zestig.

Maar laat je vooral overweldigen door de zuiderse gastvrijheid van de vriendelijke en charmante lokale bevolking, door de overheerlijke zuiderse keuken en door de wondermooie natuur met prachtige uitzichten over de machtige rivier.


Deze rondreis maakt deel uit van de « Pure Collection ».
Deze rondreizen zijn uniek omdat uw welzijn, kwaliteit en authenticiteit hier centraal staan.
Wenst u meer informatie, aarzel niet een van de reiskantoren met wie we samenwerken te contacteren.

Flight Icon

Aankomst in Memphis, oppikken van je huurwagen. Memphis is de “place to be” voor de fans van Blues en Rock & Roll.

Memphis kent een rijke muzikale geschiedenis. Breng zeker een bezoek aan de Sun Studio, het Stax Museum of American Soul Music en de Blues Hall of Fame. Graceland is de must-do stop voor Elvis-fans. Ontdek het prachtige landhuis, neem een kijkje in het vliegtuig waarmee ‘The King” van show tot show reisde en bewonder zijn legendarische kostuums.

Memphis is ook bekend voor de National Civil Rights Movement met Martin Luther King die op het balkon van het Lorraine Motel werd doodgeschoten. Je vindt er ook de verschillende gedenktekens zoals “I Am a Man” Plaza naast Clayborn Temple en het MLK Reflection Park.

Vandaag begint onze rondreis langs Tupelo, waar Elvis Presley geboren werd. Breng een bezoek aan het geboortehuis van de ”King of Rock & Roll”. Vervolgens naar het zuiden via Highway 61, beter bekend als de Mississippi Blues Trail naar Clarksdale, de geboorteplaats van de bluesmuziek. Dit was de thuisbasis van grote bluesnamen als Charlie Patton, Bukka White, Muddy Waters, John Lee Hooker en Ike Turner. Aankomst in Cleveland, in het hart van de Mississippi delta.

Breng zeker eerst een bezoek aan het GRAMMY Museum® Mississippi, een eerbetoon aan de geschiedenis van de Amerikaanse muziek. Nadien verder naar Greenwood, waar de film “The Help” werd gedraaid. Op slechts enkele minuten ligt Indianola, de geboorteplaats van de internationale superster en blueslegende BB King.

Vandaag verder naar Jackson, in het hart van de Magnolia-staat. De Mississippi Freedom Trail, onderdeel van de Civil Rights Trail in de Verenigde Staten, loopt door de stad. Ontdek het State Capitol in beaux-arts stijl en de historische wijken Fondren en Belhaven. Vergeet ook zeker het Civil Rights Museum, dat in 2017 zijn deuren opende, niet.

Vandaag verder naar Natchez, de oudste nederzetting aan de Mississippi. Ontdek de prachtige oude antebellum herenhuizen, maak een tocht met een raderboot op de rivier of breng een bezoek aan de Natchez Brewing Company.

Verder zuidwaarts naar New Orleans, omringd door een moeras vol cipressen en alligators. Geniet er van prachtige uitzichten over de indrukwekkende Mississippi, maak een rit met een ouderwetse streetcar op Canal Street of proef van de heerlijke zuiderse keuken.

Maak een wandeling door de French Quarter, de oudste en bekendste wijk van de stad. Je vindt er typisch Spaanse pleintjes en gezellige straten met cafés, historische gebouwen met balkons en vele clubs met livemuziek. Of ontdek één van de beroemde begraafplaatsen met hun huisjes, tombes en standbeelden.

Drop je huurwagen aan de luchthaven en neem je terugvlucht richting België.

Flight Icon

Aankomst te Brussel.

Season 2023

Periods

Prijs vanaf 2.450 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

Vertrekdata


Informatie passagiers
  •  
  •