Doc Icon Contact Icon User Icon
Doc Icon Contact Icon User Icon
Doc Icon Contact Icon User Icon

Ontdek tijdens deze prachtige rondreis de mooiste plekjes in Alaska en Yukon en Canada, wereldberoemd door de Gold Rush en als enkele van de meest ongerepte gebieden. Dit unieke avontuur is erg populair bij reizigers de Alaska voor de eerste keer willen ontdekken.

Pluspunten :
- De keuze uit twee type verblijven
- Ontdek de mooiste streken van Alaska en Yukon in 2 weken
- Verblijf 2 nachten in het nationaal park Denali

Tips :
- U dient naast een Amerikaans visum ook een visum voor Canada aan te vragen
- Mogelijkheid om talrijke spannende optionele activiteiten of panoramische vluchten te
  boeken
- Optioneel: boek een wildlife en gletsjer cruise en ontdek het nationaal park Kenai
  Fjords

Flight Icon

Ramada Inlet Tower Suites ***(1) - Sheraton Hotel **** (2)

Heenvlucht met als bestemming Anchorage, de grootste stad van Alaska, genesteld tussen de adembenemende Chugach Mountains en Cook Inlet. Pik uw huurwagen op en begeef u naar uw eerste hotel. Maak van de resterende tijd gebruik om de stad te verkennen of boek een optionele sightseeing tour met een vliegtuig.


Denali Grizzly Bear Resort ** (1) - Grande Denali Lodge *** (2)

Vandaag reist u noordwaarts langs de sublieme Glenn Highway snelweg richting Wasilla. Eénmaal in Wasilla volgt u steeds noordwaarts de Parks Highway snelweg richting het nationaal park Denali. U reist doorheen de prachtige Matanuska-Susitna vallei en het Denali State Park.
Onderweg kan u een bezoek brengen aan de kleine goudmijngemeenschap Talkeetna, en genieten van een verbluffende flightseeing tour.


Vandaag geniet u van een gegidste busrit van ongeveer 6-8 uur en 88 km doorheen het adembenemende nationaal park Denali (in mei is de rit mogelijk korter door de weg- en weersomstandigheden). Talrijke diersoorten verschuilen zich in dit maagdelijke park en met wat geluk ziet u misschien wel beren, kariboes, elanden, schapen, wolven en verschillende vogels en met mooi weer ook de Denali berg. U kan de rest van de dag genieten van één van de optionele excursies die worden aangeboden aan de ingang van het park zoals wildwaterraften.


Westmark Fairbanks *** (1) - Pikes Waterfront Lodge *** (2)

U reist verder noordwaarts langs de Parks Highway richting Fairbanks. Geniet onderweg van het prachtige panorama bos en bergen en ontdek de gemeenschappen van Healy, Nenana en Ester, een oud mijnerskamp. Eénmaal in Fairbanks kan u het University of Alaska Museum of the North bezoeken of genieten van een tocht met de raderstoomboot op de rivier (niet inbegrepen).


Young’s motel (motel kamer) ** (1) Young’s motel (cabine) of Cleft of the Rock (cabine) ** (2)

Vandaag ontdekt u de grensstad Tok. Reis zuidwestwaarts langs de Alaska/Canada Highway, voorbij de stad North Pole en tevens de thuisbasis van de Kerstman. Onderweg ontdekt u eveneens een gedeelte van de Trans-Alaska oliepijpleiding en van het nationaal wildlife reservaat Tetlin.


Eldorado Hotel ** (1) - Aurora Inn *** (2) / (2 nachten)

De «Top of the Highway» baan leidt u doorheen de spectaculaire wildernis en de goudmijn gebieden. Wees voorzichtig met uw huurwagen op dit gedeelte onverharde weg. Vervolgens steekt u de Yukon rivier over met de nationale ferry. Eénmaal in Dawson City krijgt u het gevoel in een andere eeuw te belanden, u zal het oude Klondike en zijn kleurrijke huizen ervaren in zijn goedbewaarde glorie.


Een hele dag om de Klondike goudvlaktes en de sfeer van de goudkoorts uit het einde van de 19de eeuw te ontdekken in Dawson City en omstreken. U kan eveneens het Dawson Historical Complex bezoeken om meer over de geschiedenis van de stad te ontdekken of het traditionele visserskamp Tr’ochëk, aan de samenloop van de Klondike en de Yukon rivieren.

Westmark Whitehorse *** (1) - High Country Inn *** (2)

Vandaag reist u zuidoostwaarts langs de Klondike Highway tot in de hoofdstad van Yukon, Whitehorse. ’s Avonds raden wij u aan een cruise te boeken op de Yukon rivier of van een korte flightseeing tour over de stad te genieten (niet inbegrepen).

Westmark Inn Skagway ** (1) -Mile Zero (B&B) ** (2)

Ontdek het Emerald Lake meer, de Carcross woestijn en haar kleine gelijknamige gemeenschap en het hoogste punt van de snelweg, White Pass. Honderden dromers beklommen deze bergpas op het einde van de negentiende eeuw in een echte stormloop naar de beloofde Klondike goudvlaktes. Wandel in het historische stadscentrum van Skagway en proef er de unieke sfeer.


The Raven *** (1) - Parkside Inn *** (2)
Reis eerst opnieuw langs de Klondike Highway en daarna langs de Alaska Highway tot u Haines Junction, het hoofdkwartier van het nationaal park Kluane bereikt.
De beste manier om dit maagdelijke park te ontdekken is tijdens een flightseeing tour vanuit Haines Junction (niet inbegrepen), wagens worden er niet toegelaten. Ook kan u genieten van de sublieme wandelpaden die aan het Kathleen Lake meer starten.


Young’s motel (motel kamer) ** (1) Young’s motel (cabine) of Cleft of the Rock (cabine) ** (2)
Geniet tijdens uw reisweg van de prachtige ongerepte natuur van dit gebied. Haines Junction voorbij, reist u langs de oevers van het langste meer in Yukon, Kluane Lake. Eénmaal de grens overgestoken met de Verenigde Staten ontdekt u het beschermde gebied van het nationale wildlife reservaat Tetlin.
Overnachting in Tok.


Alaska Garden Gate *** (1) - Bw Lake Lucille *** (2)
Vandaag reist u langs het adembenemende bergen boslandschap van Tok Cutoff snelweg richting Glenallen. Hierna neemt u de Glenn Highway tot in Wasilla, het meest noordelijke punt van de zeearm Cook-Inlet. Onderweg ontdekt u de Matanuska gletsjer en de prachtige riviervallei. U kan er genieten van begeleide wandeltochten en rafting langs de gletsjers.
Eénmaal in Palmer kan u de muskusossen boerderij bezoeken of wandelen in het verborgen maar sublieme gebied van de Hatcher bergpass.


Seward Windsong Lodge *** (1) (2)
Reis zuidwaarts langs de Glenn Highway richting Anchorage en volg daarna de Seward Highway en de prachtige Turnagain Arm, gekend voor de vloedbrandingen en de witte dolfijnen en Dalls schapen. In het Alyeska skioord in Girdwood kan u de kabelbaan nemen tot boven de Alyeska berg (niet inbegrepen). Ook krijgt u de kans de Portage gletsjer en het boeiende bezoekerscentrum te ontdekken. In Seward mag u de Exit gletsjer en het Alaska SeaLife Center en de zeedieren zeker niet missen.


Ramada Inlet Tower Suites ***(1) - Sheraton Hotel **** (2)
’s Ochtends heeft u de kans om een wildlife en gletsjer cruise te boeken en het nationaal park Kenai Fjords te ontdekken (niet inbegrepen). Wanneer het tijd is om Seward te verlaten reist u langs de Seward Highway terug naar Anchorage.


Maak van de tijd die u nog heeft om een laatste keer te winkelen en eventuele souvenirtjes te kopen of om nog van een laatste excursie te genieten. Begeef u naar de luchthaven van Anchorage, bezorg uw huurwagen terug en neem uw terugvlucht met als bestemming België.


Flight Icon

Aankomst te Brussel Nationaal.


Season 2021

Price per person
Prijs

Prijs 2021 op aanvraag

Inbegrepen in de prijs

- Een verblijf van 14 nachten in de vermelde lodges, hotels of gelijkaardige
- De huur van een wagen type “Compact” met airconditioning en de formule “Fully”

- De rit en gegidste tour met de bus van ongeveer 6-8 uur doorheen het Denali park met snack
- De lokale taksen
- Een Fly & Drive kit met gedetailleerde reisweg, toeristische kaarten en folders

Niet inbegrepen in de prijs

- De internationale vluchten
- De ferry tussen Skagway en Haines
- De maaltijden tenzij anders vermeld
- De optionele excursies
- Eventuele resort fees en de fooien

Vertrekdata


Informatie passagiers
  • Lock Icon Safeguard Your Journey
  • Flight Icon With USA Travel & MAPFRE Assistance