Doc Icon Contact Icon User Icon

Ideaal voor reizigers die Alaska voor de eerste keer willen ontdekken en doorgewinterde reizigers, wandeltochten, raften, herbronnen in warmwaterbronnen

Pluspunten:
- De keuze uit twee categorieën verblijven
- Panoramische vlucht met het typische bush vliegtuigje over het nationaal park Wrangell-St. Elias
- Bezoek aan het verlaten mijnersdorp Kennicott naast de Kennicott gletsjer
- Verblijf 2 nachten in het nationaal park Denali

Tips:
- Mogelijkheid om talrijke spannende optionele activiteiten of panoramische vluchten te boeken

Optioneel: ontmoet de wilde beren in Redoubt Bay op een boot of tijdens een vlucht langs de Kachemak baai

Flight Icon

Heenvlucht met als bestemming Anchorage, de grootste stad van Alaska, genesteld tussen de Chugach Mountains en Cook Inlet. Deze stad biedt u naast de adembenemende panorama’s ook talrijke culturele bezienswaardigheden, gastronomische restaurants en oneindig veel mogelijkheden om te winkelen. Een uitstekende plaats om een mooie reis te starten. Pik uw huurwagen op en begeef u naar het eerste hotel. Maak van de resterende tijd gebruik om de stad te verkennen of boek een optionele sightseeing tour met een vliegtuig. Overnachting in Anchorage.


Vandaag reist u richting Seward, gelegen in het Kenai schiereiland. Onderweg geniet u van de schilderachtige route en het prachtige panorama langs de Turnagain Arm, één van de mooiste gedeeltes snelweg in Alaska. Ontdek de verbluffende Portage en Exit gletsjers. Eénmaal in Seward kan u het Alaska SeaLife Center en de mariene dieren bezoeken of een optionele kajak tocht boeken (niet inbegrepen).

Overnachting in Seward.


Een hele dag om Seward te ontdekken. Een absolute aanrader is om te genieten van de razend populaire cruise die u doorheen het nationaal park Kenai Fjords leidt. U ontdekt er het maagdelijke landschap en u heeft een goede kans om walvissen, stellerzeeleeuwen, gewone zeehonden, papegaaiduikers, arenden en nog veel meer te spotten. U kan tevens een bijkomende activiteit boeken zoals een avontuur met de hondenslee of zeekajak (niet inbegrepen).

Indien u kiest voor het pakket activiteiten:

U geniet vandaag van een 6 uur durende cruise doorheen het nationaal park Kenai Fjords en ontdekt u er de imponerende valleigletsjers en kalvende gletsjers en ook de talrijke diersoorten die zich in dit park verschuilen. Wanneer de cruise voorbij de Resurrection baai vaart kan u stellerzeeleeuwen, gewone zeehonden, papegaaiduikers, arenden en walvissen observeren. U zal tevens langs het nationaal wildlife reservaat Alaska Maritime varen, het habitat van talrijke soorten vogels, onderweg naar ofwel Holgate of de Aialik gletsjer. U geniet eveneens van een heerlijk lunch aan boord het cruiseschip.Reis noordwaarts langs de Seward Highway en het verbluffende Kenai schiereiland. Onderweg naar Girdwood kan u het goudzoekersdorp Hope, de Portage gletsjer en het Alaska Wildlife Conservation Center ontdekken. Het charmante ski dorp Girdwood is één van de mooiste vakantieoorden van Alaska. Een optionele rit met de kablebaan tot boven de Alyeska berg, een optionele begeleide wandeltocht doorheen het regenwoud of gletsjer of herbronnen in een spa zijn allemaal mogelijkheden die beschikbaar zijn in het resort (niet inbegrepen).

Overnachting in Girdwood.

Indien u kiest voor het pakket activiteiten:

Vandaag geniet u van een 3 uur durende wandeltocht in Girdwood. De wandeling langs de Winner Creek Trail in het weelderige regenwoud van Girdwood biedt u een unieke ervaring dat u nooit zal vergeten. Deze spannende wandeltocht is ongeveer 8 km lang (heen en terug). Tijdens de tocht kan u zich ook wagen aan de hand tram, een kabine die met een touw voortgetrokken wordt, en de oversteek van de kloof Winner Creek Gorge. Uw natuurgids zal u de geheimen onthullen van de wildlife van Noord-Amerika’s meest noordelijke gematigd regenwoud. U kan er zelfs elanden ontmoeten! Tijdens het bosbessen seizoen barst het pad van deze lekkernijen en is het smullen geblazen voor jong en oud. Geen ervaring vereist voor deze excursie.


Vanuit Girdwood reist u noordwaarts doorheen Anchorage en het landbouwgebied van de Matanuska-

Susitna vallei, tot in de kleine schilderachtige stad Talkeetna. Historisch gezien is Talkeetna vooral gekend als vertrekpunt voor de Denali klimexpedities. Bij klare hemel is het uitzicht over de Denali berg werkelijk adembenemend. Eénmaal aangekomen kan u de stad op uw eigen tempo ontdekken en deelnemen aan de optionele activiteiten zoals een spannende jetboot tour, vissen of een vlucht met het sneeuwvliegtuig naar Denali (niet inbegrepen).

Overnachting in Talkeetna.


Reis verder noordwaarts langs de panoramische Parks Highway en de grens van het Denali staatspark en het Hurricane Gulch ravijn. De kolossale pieken van de Alaska bergketen maken bijna de hele route deel uit van het landschap. Met zijn 6 miljoen hectaren is het nationaal park Denali de uitgelezen plek voor een onvergetelijk avontuur in de wildernis. Uw hotel bevindt zich aan de ingang van het park, waar u ook de meeste diensten en andere hotels kan vinden. U kan er verscheidene optionele activiteiten boeken zoals raftingtochten, panoramisch flightseeing met het bush vliegtuigje of een bezoek aan de hondenkennel (niet inbegrepen).

Overnachting aan de ingang van het nationaal park Denali.


Vandaag geniet u van een gegidste busrit van ongeveer 8 uur en 88 km doorheen het adembenemende nationaal park Denali (in mei is de rit mogelijk korter door de weg- en weersomstandigheden). Talrijke diersoorten verschuilen zich in dit maagdelijke park en met wat geluk ziet u misschien wel beren, kariboes, elanden, schapen, wolven en verschillende vogels en met mooi weer ook de Denali berg. U kan de rest van de dag genieten van één van de optionele excursies die worden aangeboden aan de ingang van het park.

Overnachting aan de ingang van het nationaal park Denali.


Reis noordwaarts langs de prachtige Parks Highway richting Fairbanks. U geniet onderweg van het adembenemende landschap bossen en bergen terwijl u doorheen de gemeenschappen van Healy, Nenana, Ester en een oud mijnerskamp reist. U kan in Fairbanks uit verscheidene optionele activiteiten kiezen zoals een Arctic Cirlce poolcirkelavontuur, een cruise met de raderstoomboot of een bezoek aan een goudmijn (niet inbegrepen).

Overnachting in Fairbanks.


Vanuit Fairbanks reist u zuidwaarts langs de Alaska en Richardson Highway tot in Chitina. Hier laat u uw huurwagen achter en stapt u aan boord een bush vliegtuigje om van een panoramische vlucht te genieten over het nationaal park Wrangell-St. Elias. Uw eindbestemming is het spectaculaire Kennicott en haar mijnen en de Kennicott Glacier Lodge.

Overnachting in McCarthy / Kennicott.


Eén van de hoogtepunten van de rondreis; Kennicott is een oude spookstad die gesticht werd rond een kopermijn. Een begeleide rondleiding van de ruïnes van de mijn is inbegrepen. Andere mogelijke activiteiten zijn een begeleide wandeltocht op de gletsjer of in de bergen (niet inbegrepen).

Overnachting in Kennicott.


Vandaag vliegt u terug over de bergen richting Chitina om uw huurwagen op te pikken. Het panoramisch uitzicht over de bergen en gletsjers is adembenemend bij klare hemel. Reis zuidwestwaarts langs de Glenn Highway, één van Alaska’s meest schilderachtige wegen, tot in het Palmer / Wasilla gebied. Onderweg ontdekt u de Matanuska gletsjer, het historisch park Hatcher Pass en de muskusossen boerderij Musk-Ox Farm.

Overnachting in Palmer / Wasilla.


Een hele dag om dit prachtige gebied op uw eigen tempo te ontdekken. Geniet van een wandeling of een flightseeing tour met de helikopter van de nabij gelegen Knik gletsjer (niet inbegrepen). Deze afgelegen gletsjer is één van de minst bezochte, maar nochtans wel één van de mooiste gletsjers in Alaska. Fanatieke wandelaars mogen een bezoek aan de bergpas van Hatcher Pass zeker niet missen; het biedt talrijke wandelpaden met adembenemende uitzichten. Hier bevindt zich eveneens het historische staatspark Independence Mine, een verlaten mijn uit 1930.

Overnachting in Palmer / Wasilla.


Vandaag reist u zuidwaarts langs de Glenn Highway richting Anchorage doorheen de gemeenschappen van Eklutna en Eagle River. U heeft de rest van de dag om van de activiteiten in de stad te genieten.

Overnachting in Anchorage.


Winkelen, het Alaska Native Heritage Center bezoeken om de inheemse culturen te ontdekken, het Anchorage museum bezichtigen, een fietstocht in één van de vele parken in Anchorage of heerlijk vers eten in één van de restaurants, keuze voor iedereen. U kan tevens genieten van een optionele spannende excursie om de beren te ontmoeten in het nationaal park Katmai, Redoubt Bay of Lake Clark (niet inbegrepen).

Overnachting in Anchorage.


Maak van de tijd die u nog heeft om een laatste keer te winkelen en eventuele souvenirtjes te kopen of om nog van een laatste excursie te genieten. Begeef u naar de luchthaven van Anchorage, bezorg uw huurwagen terug en neem uw terugvlucht met als bestemming België.


Flight Icon

Aankomst te Brussel Nationaal.


Season 2021

Price per person
Prijs

Prijs 2021 op aanvraag

Inbegrepen in de prijs

- Een verblijf van 14 nachten in de vermelde lodges, hotels of gelijkaardige
- De huur van een wagen type “Compact” met airconditioning en de formule “Fully”
- De rit en gegidste tour met de bus van de ingang van het Denali park tot aan de lodge van ongeveer 6-8 uur
- Een panoramische heen- en terugvlucht met het bush vliegtuigje Chitina – McCarthy
- Een begeleide rondleiding van 2 uur van het historische Kennicott
- De lokale taksen
- Engelstalige reiskit met gedetailleerde reisweg, toeristische kaarten en folders in uw eerste hotel

Niet inbegrepen in de prijs

- Internationale vluchten
- De maaltijden tenzij anders vermeld
- De optionele excursies
- Eventuele resort fees en de fooien

Vertrekdata


Informatie passagiers
  • Lock Icon Safeguard Your Journey
  •  Flight Icon