Doc Icon Contact Icon User Icon

Ontdek de grootsheid van een vervlogen tijdperk tijdens een verblijf in enkele van de meest befaamde plantages van het Zuiden. De historische herenhuizen en hun piekfijn verzorgde tuinen zullen u een onvergetelijke ervaring schenken! (Reis doorheen de tijd en legendarische steden zoals New Orleans en Baton Rouge, langs de machtige Mississippi rivier en de bayou, laat u meeslepen door het ritme van de jazz en blues muziek en ontdek de rijke cultuur van de Cajun.)

Pluspunten:
- Een prachtige ervaring rijk aan geschiedenis, cultuur en architectuur
- Bezoek en verblijf in vooroorlogse herenhuizen

Tips:
- Ontdek de schat aan wildlife tijdens een optionele tocht met de moerasboot in
  Raceland
- Verleng uw verblijf in een unieke Cajun-stijl Bed & Breakfast
- Enkel volwassenen, personen jonger dan 16 jaar niet toegalaten
- Geen aankomst op zondag

Opmerking:
- Enkel volwassenen
- Personen jonger dan 16 jaar niet toegalaten
- Maximaal 2 personen per kamer
- Geen aankomst op zondag

Optioneel:
*Verleng uw verblijf: Chez les Cajuns*
Ervaar de unieke Cajun cultuur tijdens een verblijf van 2 nachten in de “A la maison du Cajun” Bed & Breakfast. De Acadiërs van vandaag zijn een hardwerkend, zuinig, vrolijk en diepgelovig volkje. Tijdens uw verblijf geniet u elke ochtend en avond van hun heerlijk en authentieke maaltijden en wordt u volledig ondergedompeld in hun bruisende cultuur. Ook een inbegrepen tochtje doorheen een moerassig gebied ontbreekt in dit avontuur niet.

Flight Icon

Bienville House ***

Heenvlucht met als bestemming de luchthaven van New Orleans. Pik uw huurwagen op en begeef u naar uw eerste hotel. Maison Dupuy is een uniek hotel gelegen in het historische Vieux Carré district van de French Quarter buurt, op wandelafstand van het hart van Bourbon Street. New Orleans, de grootste metropool van de staat Louisiana, is wereldberoemd om haar multiculturele geschiedenis, keuken, architectuur, muziek (vooral als de geboorteplaats van de jazz), en het jaarlijkse Mardi Grass en andere feesten en festivals. Deze stad aan de monding van de Mississippi River wordt door velen beschouwd als de meest unieke stad van Noord Amerika.

Inn at Houmas House ****

De talrijke stadsrondleidingen van elk een halve dag, te voet of met de bus, die u in New Orleans kan boeken zijn ideaal om de voornaamste bezienswaardigheden van de stad te ontdekken. Zo zijn onder meer de French Quarter buurt, het elegante Garden District en het beroemde Lafayette Cemetery kerkhof absoluut niet te missen! Verlaat de hoofdstad tegen de namiddag en reis richting Baton Rouge en haar uitstekende Cajun keuken. Stop onderweg even aan de Houmas House Plantation en de Longwood Plantation, die elk hun eigen versies van de vooroorlogse pracht bieden. Vandaag verblijft u in de Houmas House Plantation gelegen tussen Baton Rouge en New Orleans. U zal er meer ontdekken over het leven van een rijke Sugar Baron uit de 19de eeuw.

Optionele activiteit:

French Quarter Walking Tour:

Een locale gids onthult u de geheimen van Amerika’s oudste en meest unieke buurt! Treed in de voetsporen van historische figuren tijdens een tocht langs de Mississippi rivier, doorheen de French Market markt en Jackson Square en langs de “banquettes” (voetpaden) van ouderwets gezellige wegen met namen van sinten en zondaars van ons Europees verleden. Bezoek de bruisende historische buurt en luister naar de boeiende uitleg van uw gids over de architectuur, de binnenplaatsen, het eten, de muziek, de kunst en de tuinen. U ontdekt eveneens liefdesdrankjes en “gris-gris” toverdrankjes in het intrigerende en unieke Pharmacy Museum.

Monmouth Historic Inn ****

Om 09:00 wacht een gids u op voor een rondleiding over de cultuur en de schat aan geschiedenis van de plantage en het vooroorlogse herenhuis met zijn 64 kamers met u te delen. U bezichtigt onder meer de indrukwekkende collectie authentieke meubels, de piekfijn verzorgde tuinen en de bezittingen van de oorspronkelijke eigenaars in het Nottoway museum. Hierna is het tijd om u naar Natchez te begeven maar niet zonder eerst een tussenstop te maken in St. Francisville. Deze charmante stad is beroemd voor haar historische district en de talrijke gebouwen die ingeschreven staan in het nationaal historisch register, een niet te missen pareltje. In het West Feliciana Historical Society Museum kan u een “Walk Through History” brochure oppikken waarin u de rijke culturele en architecturale geschiedenis van dit historische district kan ontdekken. Uw laatste stop vandaag is de historische Monmouth Plantation in Natchez.

Corners Mansion Inn ***

Vandaag krijgt u om 10u een rondleiding van dit historische herenhuis. De vooroorlogse Monmouth Plantation huist talrijke authentieke Quitman kunstwerken en is omringd door traditionele tuinen. Monmouth dankt haar glorie aan een delicaat evenwicht, symmetrie, verhoudingen én het onmiskenbare effect van de Hellenistische stijl. In Natchez treft u eveneens de prachtige Greek Revival huizen die u kan bezoeken. Vertrek na uw lunch richting Vicksburg, de bakermat van de blues. Mis hier de kans niet om het “Mississippi blues Trail” te volgen en geheimen en prachtige plekjes waar u nog nooit van had gehoord te ontdekken.

Samuel Guy House ****

’s Ochtends geniet u eerst van een typisch zuiders ontbijt en daarna van een rondleiding in dit unieke historische herenhuis. U ontdekt de sierlijke kamers van 5 historische gebouwen met elk prachtig authentiek meubilair en 5 hectaren tuin. Na deze rondleiding kan u lunchen in één van de gezellige restaurants voor u naar Natchitoches en haar historische district reist. Hier kan u de geschiedenis van de Cajun en de talrijke Creoolse plantages te voet ontdekken. Ook kan u het Alligator park bezoeken om een glimp op te vangen van het gevarieerde landschap van de Cajun, de unieke Cajun muziek, de authentieke Cajun keuken en uiteraard een overvloed aan alligators.

A Chateau on the Bayou Bed & Breakfast ***

Vandaag verlaat u na een heerlijk ontbijt Natchitoches en reist u zuidwaarts richting Alexandria, ook wel het hart van Louisiana genoemd. Hier ontdekt u de historische huizen, het alledaagse leven ten tijde van de plantages en enkele niet te missen parels van musea over de kunst en cultuur van deze streek. Vervolgens reist u, steeds zuidwaarts, door naar Lafayette, gelegen in het hart van het Cajun & Creools gebied van Louisiana. In Lafayette geniet u van een uitstekende keuken, muziek, festivals, alsook van een schat aan geschiedenis, cultuur, architectuur, kunst en talrijke plekjes om te shoppen en de natuur en het wildlife te bewonderen. Aan u de keuze. Uw B&B in Raceland bevindt zich aan de oevers van de typische traag stromende Bayou Lafourche waar de hangmat en de schommelstoel u al opwachten. Indien u deze streek verder wilt verkennen, kan u een tochtje maken met de moerasboot op de bayou en langs authentieke plantage huizen.

Optionele activiteit:

Atchafalaya Experience Boat Tour:

De Atchafalaya in Louisiana is de grootste Noord Amerikaanse moerasrivier die eveneens behoort tot de top 10 wildernis gebieden van de Verenigde Staten. Tijdens deze tocht met de moerasboot kan u talrijke dieren ontmoeten zoals bevers, beverratten, otters, nertsen, herten, eekhoorns en andere zoogdieren, alsook 38 soorten vogels, waaronder ook enkele bedreigde exemplaren. Ook hier zijn de alligators uiteraard weer van de partij!

Maak van de laatste uurtjes gebruik om een laatste keer te winkelen en eventuele souvenirtjes te kopen voor u Raceland verlaat richting de internationale luchthaven Louis Armstrong New Orleans. Bezorg uw huurwagen terug aan de luchthaven en neem uw terugvlucht met als bestemming België.

Flight Icon

Aankomst te Brussel Nationaal.

Season 2023

Prijs Single Double

Prijs vanaf 1.683 € per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

Inbegrepen in de prijs

- De voorgestelde vluchten met Delta Airlines T-klasse, 1 inbegrepen bagage en de luchthaventaksen (355€)
- Het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardige
- De lokaletaksen
- Dagelijks ontbijt
- De huur van een wagen type “Compact” met airconditioning en de formule “Fully”
- Een persoonlijke reiskit 

Niet inbegrepen in de prijs

- Het vluchtsupplement indien u kiest voor een andere luchtvaartmaatschappij of een andere reserveringsklasse
- De optionele excursies en het entreegeld voor de nationale parken
- Parkingkosten
- De tol
- De persoonlijke uitgaven en fooien
- De resort fees, de parkingkosten en de tol

Vertrekdata


Informatie passagiers
  •  
  •