Doc Icon Contact Icon User Icon


Uniek en origineel logeren in Utah

Administrator











In een fenomenaal landschap gevormd door wind, water en tijd liggen de vijf nationale parken van UTAH : Bryce Canyon , Arches, Zion, Canyonlands, en Capitol Reef.

Hier draait alles om majestueuze canyons, overweldigende woestijnlandschappen, imposante bogen en unieke hoodoos. Door de inval van het zonlicht veranderen de kleuren van de mysterieuze rotsformaties voortdurend in de loop van de dag. Dit kleurenspel is dan ook het meest spectaculair tijdens zonsopgang en -ondergang. Een uniek schouwspel dat de fotografen onder jullie zeker niet mogen missen. 

Laat je verrassen door de unieke en originele verblijven die je hier vindt.Ooit al gedroomd om te overnachten in zo’n typisch Amerikaanse airstream? Of toch liever in één van de vele unieke luxueuze tentenkampen die Utah rijk is?
Hier sta je dicht bij moeder natuur en ervaar je het wilde westen van weleer. We nodigen je graag uit om Utah op een geheel nieuwe manier te ervaren : authenticiteit en originaliteit zeker gegarandeerd!

Hierbij onze top 5!

Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes

credit Zion's Tiny Oasis

TINY OASIS ZION

Dompel je onder in de natuur zonder het comfort van thuis te missen. Ervaar de prachtige sterrenhemel en de ruige landschappen in Zion. De kleine huisjes van Oasis liggen aan de westkant van Zion, nabij North Creek niet ver weg van de winkels in Springdale en de ingang van het nationale park. Het spectaculair uitzicht op de mesa's en groene riviervalleien van Zuid-Utah zorgt voor een heerlijk toevluchtsoord, weg van de drukte. Voeg daar nog een mooie mix van comfortabele kleine huisjes en een avontuurlijke outdoor ervaring bij, en je hebt een “once in a lifetime” verblijf!

Elk huisje beschikt over een vuurplaats, een bbq-grill en een bubbelbad. ’s Morgens geniet van een heerlijk ontbijt met de eitjes die jezelf of je kids zijn gaan halen bij de kippen. Bovendien heb je ruime keuze aan buitenactiviteiten waarvoor deze Amerikaanse staat zo gekend is. Wil je paardrijden, fietsen of wandelen … het kan hier allemaal!

Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes
Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes

credit Yonder Escalante

AIRSTREAM ESCALANTE

Zin om te overnachten in zo’n typische zilveren Amerikaanse Airstream caravan?In het dorpje Escalante, aan de beroemde en schilderachtige Highway 12 staan er een tiental vintage airstreams die zijn omgetoverd tot luxe verblijfplaatsen. Hier in dit charmante dorpje, ben je dicht bij de prachtige nationale parken van Utah en heb je toegang tot enkele van de meest buitengewone landschappen van Amerika. Bovendien vind je er ook veel verborgen parels. 

Overnacht in één van die airstream caravans, waar vintage en luxe samenkomen om ervoor te zorgen dat je verblijf onvergetelijk wordt.
Je geniet van het gevoel van kamperen, terwijl je kan ontspannen in alle comfort. Naast de airstreams kan je hier ook overnachten in kleine chalets, of je gehuurde motorhome parkeren op één van kampeerplaatsen.Maar dat is niet alles…. Als hoogtepunt heb je hier een echte “drive-in”-bioscoop. Zin in een typische “movie night”? Neem dan plaats in één van de vintage Amerikaanse auto’s en geniet van de film.
Het “Airstream café” biedt popcorn, ijsjes en drankjes voor tijdens de film …. Ben je klaar voor het avontuur?

Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes
Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes

credit Under Canvas

GLAMPING BIG WATER

Op slechts 22 km van Lake Powell, bevindt zich een prachtig tentenkamp. Het de ideale plek om de pracht van het Amerikaanse Zuidwesten te ontdekken. Gelegen op een plateau met zijn eigen canyon en adembenemende uitzichten direct buiten je tent, wachten hier eindeloze unieke ervaringen op je. Van wandelen op torenhoge mesa's en ontspannen in een oase van rode rotsen tot prachtige zonsondergangen bij Horseshoe Bend en wandelen met dinosaurussen bij Grand Staircase-Escalante. 

Dit gloednieuwe glamping-kamp ligt bovendien maar op één uurtje rijden van The Wave. Dit uitzonderlijk natuurverschijnsel biedt een ongelofelijk visuele ervaring.  Wind en regen hebben de rode rotsen op een spectaculaire wijze geërodeerd tot een golvend landschap, waarbij iedere laag van de rots weer een andere kleur rood heeft (opgelet vergunning nodig). ’s Avonds geniet van lekkere s’mores met het gezin rond het kampvuur terwijl je de prachtige sterrenhemel aanschouwt.Eenzelfde tentenkamp vindt men ook terug in de omgeving van Zion.

Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes
Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes

credit Capitol Reef Resort

TIPIS /WAGONS  TORREY

De glamping-ervaring van Capitol Reef Resort is werkelijk uniek! Op minder dan 8 km van het Capitol Reef National Park en langs de Scenic Byway 12 word je met warme westerse gastvrijheid en een prachtig uitzicht op de rode rotsen verwelkomd. Elke accommodatie heeft zijn eigen unieke stijl en voorzieningen die ervoor zorgen dat je verblijf onvergetelijk wordt. 

Reis terug in de tijd en verblijf in één van de typische “Conestoga Wagons”. Deze luxe huifkarren, gebaseerd op authentieke ontwerpen uit de 19e eeuw, zijn ruim en voorzien van alle comfort. Geniet van het uitzicht op de rode kliffen vanuit je huifkar of terwijl je ontspant aan de vuurplaats voor je deur. Zowel kinderen als volwassenen zullen genieten van deze authentieke westerse ervaring! 

Maar je kan je ook onderdompelen in het Wilde Westen in één van de stijlvolle en comfortabele tipi's zonder in te boeten aan luxe. Deze vrijstaande tipi's, ingericht met traditionele westerse meubels, zijn voorzien van een kingsize bed, een grote flatscreen-tv en een gezellige zithoek. Met een eigen badkamer op slechts een steenworp afstand, kan je op elk moment van de dag genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende rode rotsen.

Kom en ervaar de meest unieke manier van overnachten en maak je reis naar de Red Rocks des te authentieker !

Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes
Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes

credit Cougar Ridge Lodge

CASITAS COUGAR RIDGE LODGE

Begin aan je eigen “Wild West”-avontuur op deze luxe ranch. Omgeven door rode rotsformaties en onder een heldere sterrenhemel, biedt Cougar Ridge avontuur zonder af te doen aan alle luxe en comfort. De Lodge at Cougar Ridge is samen met zijn casita’s perfect voor koppels en gezinnen. De vier suites in de lodge bieden een prachtig uitzicht over de omliggende natuur. In de volledig uitgeruste keuken, maak je zelf een feestmaaltijd, of laat je een privékok je steaks voor je grillen terwijl je geniet van de zonsondergang op het terras. Na het diner kan je bowlen op de overdekte bowlingbaan, een potje pool spelen of gezellig relaxen naast de vuurkorf buiten. Een handvol luxe casita's bieden hetzelfde 5 * comfort - en een even spectaculair uitzicht.

Het buitenleven is de grote aantrekkingskracht van de Cougar Ridge Lodge. Verken de paden te paard of maak een begeleide jeeptour om het landschap van dramatische kliffen, koepels en bruggen van Navajo Sandstone te bewonderen. Ga vliegvissen op de schilderachtige Freemont River, of geniet gewoon van de ongerepte wildernis tijdens een wandeling door de canyons. En ’s avonds kan je sterren kijken want deze streek heeft de status van 'Dark Sky Community' gekregen.

Ontdek onze rondreis in het hart van de Mighty 5 in l'Utah