Doc Icon Contact Icon User Icon

Pluspunten:
- Een hele dag in het nationaal park en biosfeerreservaat Glacier Bay in het gezelschap
  van een park ranger.
- Wandel op de unieke Baird morene en geniet van een tocht doorheen Tongass
  National Forest.
- Met de kajak, skiff boot of al paddelend ontdekt u verborgen baaitjes en nauwe fjorden.
- Proef de inheemse cultuur van de Tlingit in Haines en tijdens een privé bezoek van
  Kake.

Tips:
- Eénmaal aan boord van het cruiseschip hoeft u uw portefeuille niet meer boven te
  halen, uitgezonderd voor een eventueel souvenirtje en de fooi voor de
  bemanningsleden op het einde van reis.
- U kiest zelf hoe u van deze reis wenst te genieten, erg sportief of in alle comfort lekker
  uitrusten.
- Reis in kleine groepjes om de prachtige actie van dichterbij te ontdekken.

Vertrekken:
Vertrekken zijn voorzien met de Safari Endeavour

 vluchtinformatie


  • Aankomst: aankomst van de vlucht niet later dan 14:30 de dag van inscheping

  • Vertrek: ontschepen rond 09:00 en indien de terugvlucht dezelfde dag vertrekt, niet vroeger dan 11:30

  • Vluchten van en naar Juneau kunnen vertraging oplopen of afgelast worden door de weersomstandigheden. We raden u dan ook ten zeerste aan om voor het vertrek van de cruise een extra nacht te boeken in Juneau.OFFERTE VOOR DEZE REIS AANVRAGEN

Flight Icon

Welkom in Juneau, de hoofdstad van Alaska, waar uw thuis op het water u opwacht! Vandaag start uw avontuur aan boord het cruiseschip. U zeilt richting gletsjers en Tongass, het grootste nationaal bos van de Verenigde Staten.

Ontwaak in een fjord omringd door reusachtige granieten wanden, een spectaculair uitzicht met donderende watervallen, drijvende ijsbergen en enkele luierende zeehonden. Samen met het expeditie team ontdekt u de sporen van de vroegere ijstijd die dit landschap heeft uitgehouwen. Onderweg naar Stephens Passage kan u berggeiten, beren en de arenden observeren en met wat geluk zelfs bultrugwalvissen.

Wandel langs de Baird morene en houd het terrein in de gaten voor al wat blinkt, dit gebied is gekend voor zijn goud en kwarts. De unieke ijsvlaktes geven de indruk op het maanoppervlak te wandelen. Vervolgens peddelt u langs de mossige kliffen van de baai terug naar het schip.

Bij laagtij kan u nabij de getijdengletsjer LeConte in uw laarzen de ijsbergen bewonderen langs het modderige intergetijdengebied. Bij hoogtij brengt een skiffbootje u tot vlakbij de ijsberg eilandjes. Het prachtige Ideal Cove is omgeven door een nationaal bos met talrijke kronkelende wandelpaden die u langs de varens- en grasweides leiden. Of geniet al peddelend van de rust in deze serene inham, hier bent u één met de wildernis.

U begint uw dag in het inheemse dorp Kake waar u wordt ondergedompeld in traditionele verhalen en dans. Geniet van een tocht met de kajak in één van de vele verborgen inhammen van de Keku Islands zoals de Saginaw Bay. Hier is het niet ongewoon om zwarte beren langs de oevers te spotten, evenals arenden hoog in de bomen en de brilzee-eend die in de buurt zwemmen Tijdens de doorvaart in Frederick Sound is de kans groot dat u bultrugwalvissen zal spotten.

Vandaag leidt uw kapitein u doorheen de prachtige Chatham en de Peril Straits zeestraten richting het Baranof Island voor een dag vol avontuur samen met het fantastische expeditie team. Ontdek de meest ongerepte delen van het Tongass nationaal bos tijdens een avontuurlijke wandeltocht of misschien vaart u liever rustig met de kajak langs de kustlijn.

De westelijke zijde van het Baranof eiland is bezaaid met honderden inhammen en onbewoonde eilandjes. De beschermde stranden bieden u een uitgelezen kans om langs de intergetijdengebieden beren te ontmoeten tijdens een begeleide wandeltocht.

Na een bezoek aan het tehuis voor weesberen “Fortress of the Bear”, kan u het adembenemend gebied van het nationaal bos met de gidsen verder verkennen. Ook kan u de Russische invloed in Sitka ontdekken, shuttles van uw cruiseschip tot de stad zijn voorzien. De kapitein zeilt richting Sitka Sound en u geniet onderweg van het onmiskenbare uitzicht over Mt. Edgecumbe – een uniek vulkanisch wonder.

Vandaag leidt deze cruise u langs de ongerepte sounds van Kerstof en Nakwasina. Aan één kant ontdekt u het dichte bos van Baranof Island en aan de andere kant kleinere en minder bekende eilanden. Met wat geluk ziet u misschien wel zwarte beren huppelen op de kust en ook zeeleeuwen en arenden komen u misschien wel begroeten. Spring uw kajak in of vaar met de skiff op een veilige afstand langs de oevers van de eilandjes op zoek naar het wildlife. Ook kan u te voet het bos van de Tongass National Forest verkennen in het gezelschap van het expeditie team. De mogelijkheden zijn legio.

In en langs de Icy Strait vaart u langs de enorme algensoort Nereocystis, ook wel “bullwhip” kelp genoemd U zal met de skiff naar een uitstekende rots zeilen om de zeeleeuwen te zien spelen. Ook de modderlaarzen zullen u goed van pas komen tijdens een wandeltocht doorheen het bos in het gezelschap van fantastische gidsen die u allerlei geheimen van Alaska zullen onthullen over de planten en dieren en zelfs de geologie.

Vandaag ontdekt u de moeder der nationale parken - Glacier Bay, een UNESCO Werelderfgoed site en Biosfeerreservaat. Vaar langs Point Gustavus, een door de gletsjers gecreëerde spoelzandvlakte waar 200 jaar geleden het inheemse Tlingit indianenvolk nog viste en bessen plukte. Een park ranger klimt hierna aan boord om de schat aan kennis over het gebied met u delen. Vaar tot diep in het park naar Margerie en Grand Pacific, twee getijdengletsjers die uitvloeien in de baai.

Vanaf de brug of de boeg van het schip kan u de walvissen en andere dieren observeren voor u Port Frederick of een andere ongerepte inham invaart. Tijd om de wildernis van dichtbij te ontdekken met het typische zeggeveen onder uw voet, tijdens een wandeltocht in het bos van het Tongass National Forest. Ook de skiff inspringen en de beren observeren die langs de kust vertoeven, behoort tot de mogelijkheden.

Ondanks de naam niet echt een kanaal maar eerder een fjord. Vandaag is deze route erg populair bij de bultrugwalvissen, orka’s, Dalls bruinvissen, Stellerzeeleeuwen, zalmen, heilbotten en de speelse rivierotters. Uw kapitein zal de beste plek uitkiezen voor een dag vol avontuur : een lange excursie in de kajak, zoeken naar microscopisch leven in de getijdenpoeltjes of een wandeltocht in een dicht woud behoren allemaal tot de mogelijkheden.

De officieuze hoofdstad van het avontuur van Alaska. Pure adrenaline of rustig genieten van de flora, kies zelf uw tempo. Laat u door de gidsen leiden naar het beginpunt van de wandelroute om zo de top van het Chilkat Peninsula schiereiland of de oevers van de inham Chilkat Inlet te bereiken. Ook kan u raften op de Chilkat rivier en genieten van de stroming die u doorheen het Amerikaanse zeearend reservaat leidt. Twee leden van het Chilkat Tlingit volk zullen u later op de dag vergezellen aan boord het schip om hun culturele geschiedenis en duizend jaar oud erfgoed te onthullen.

Flight Icon

Geniet van uw laatste ochtend aan boord het cruiseschip. Neem afscheid en geniet nog een laatste keer van de heerlijk verse gebakjes

Season 2017-2018

Price per person
Single Double Triple Quad
ALASKA - GLACIER BAY NATIONAL PARK ADVENTURE CRUISE

Contacteer ons

Inbegrepen in de prijs

- De avonturen, activiteiten en excursies vermeld in het programma*.
- De begeleiding en de gidsen.
- De vers voorbereide maaltijden en gebakjes aan boord van het cruiseship
- Wijn, bier, sterke drank en niet-alcoholische drankjes.
- Het toegangsgeld tot de nationale parken reservaten en monumenten
- De meet & greet diensten, de transfers en het dragen van de bagages (luchthaven, inschepen, ontschepen).
- De maaltijden aan boord van het cruiseschip.
- Wellness voorzieningen: bubbelbad, fitness uitrusting, yoga matten en een gratis massage *

*Toeslag vereist voor het snorkelen in Alaska, massage enkel op bepaalde schepen.

Niet inbegrepen in de prijs

- De vluchten en de luchthaventaksen.
- De taksen en kosten van de havens (bedrag varieert naargelang de vaarroute)
- De fooien voor de bemanningsleden
- Reisverzekering