Doc Icon Contact Icon User Icon

USA Travel verkoopt NETTO reservatie kosten inbegrepen
-   ½ dag (3u) : 245€ tot 6 personen, indien meer 45€ pp.

-   1 dag (7u – lunchpauze inbegrepen) : 366€ tot 6 personen, indien meer 66€ pp.

-   Fietsen kan voor sommige rondleidingen (zie mijn website voor meer details). De klant dient de fietshuur betalen (fiets van gids inbegrepen). Fietsen kosten tussen $25 (3u) tot $40 voor een dag (bovenop de gidstarieven).

Highlights of D.C. tour (3 uur):

De ideale eerste kennismaking met de Amerikaanse hoofdstad. Na een kort, levendig overzicht van de geschiedenis van Washington D.C., neemt de gids u mee op ontdekkingstocht langs het Witte Huis (buitenkant) en de belangrijkste monumenten op de National Mall (zoals het Washington Monument, de WWII Memorial, de Martin Luther King Jr. Memorial, de Korean War Memorial, de Lincoln Memorial, de Vietnam War Memorial, de Jefferson Memorial en de Franklin D. Roosevelt Memorial). Vanop een afstand zal u eveneens meer uitleg krijgen over het Capitool.

Van april tot oktober kan u deze tour ook per fiets doen. Bezoeken met de fiets zijn beperkt tot 6 deelnemers.

Brookland & 'Little Rome' (3 uur):

Wist u dat de grootste katholieke kerk van Noord-Amerika zich in Washington DC bevindt? De imposante basiliek ligt te midden van andere katholieke instituten, zoals de Catholic University of America, het Trinity College (opgericht door de order van de 'zusters van Namur'), een Italiaans-ogende Franciscaans klooster en talrijke andere religieuze gebouwen. Tijdens deze wandeling ontdek je "Little Rome" en de Brookland buurt, die u zal verrassen met haar culturele en architecturale diversiteit. Religieuze, industrieel geïnspireerde gebouwen, een oude bioscoop en mooie huizen met Brits-koloniale architectuur staan zij aan zij in deze trendy, maar rustige buurt.

Shaw (3 uur):

De hippe en trendy Shaw buurt is doorspekt met referenties naar haar African-American roots en de strijd tegen de segregatie, met Martin Luther King Jr.. Deze wandeling start aan de African American Civil War Memorial en leidt u langs verschillende bezienswaardigheden, waaronder het Howard Theatre (vroeger een exclusief African American theater), de Wonder Bread factory, City Market at O street, coach houses in kleine steegjes, the True Reformer Building, het Lincoln Theatre en Ben's Chili Bowl, een gevestigde waarde in de stad. Jazzliefhebbers zullen de verwijzingen naar Duke Ellington waarderen. Tijdens de wandeling zal u eveneens de Street art kunnen bewonderen.

The Capitol and Capitol Hill (3 uur):

Tijdens de ontdekking van (de buitenkant van) het Capitool en de gebouwen van het Huis en de Senaat, zal de gids u wegwijs maken in de werking van de Amerikaanse Federale wetgevende macht. U aanschouwt eveneens de Library of Congress, de Folger Shakespeare library, de Supreme Court en - indien de tijd het toelaat - Union Station. Een wandeling door de pittoreske straten van Capitol Hill leidt u naar Eastern Market en de Marine Barracks of The Capitol.

Van april tot oktober kan u deze tour ook per fiets doen. Bezoeken met de fiets zijn beperkt tot 6 deelnemers.

Georgetown (3 uur):

Tijdens deze wandeling ontdekt u het rijke gedeelte van deze oude wijk met haar statige huizen, alsook smalle straatjes met kleine, felgekleurde huisjes die bewoond werden door arbeiders. Tijdens de wandeling, ontdekt u op een ludieke manier de geschiedenis van Georgetown, haar 'zuiders' karakter en historisch belangrijke haven. Kuier langs een aantal van de Kennedy's huizen, een kerk waarvan de leden weigerden te bidden voor president Lincoln, Georgetown University, het C&O canal, de Key Bridge, Martin's Tavern (waar JFK Jackie ten huwelijk vroeg), het oudste huis van Washington, de overdekte markt Dean & Deluca en Georgetown cupcake. Vanop een kleine afstand toont de gids u eveneens het Watergate gebouw en het Kennedy Center for the Performing Arts.

Bezoeken op maat:

Bovenstaande bezoeken kunnen gecombineerd worden in een dagprogramma.

Als u iets anders wenst te bezoeken in DC of een bezoek verkiest van een andere tijdsduur, aarzel dan niet om ons te contacteren voor een op-maat-gemaakt programma.


Vertrekdata


Informatie passagiers
  •  
  •