Doc Icon Contact Icon User Icon

Andros

Andros, het grootste eiland van de Bahama's, blijft vrijwel ongerept.
  

Het biedt talloze avonturen voor liefhebbers van het buitenleven; duikers kunnen de prachtige onderwaterwereld ontdekken, diepzee- en vliegvissers vinden er hun gading en de natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in één van de 8 nationale parken - en dat is nog maar het begin….

Het Great Barrier Reef, het 3de grootste barrièrerif van de aarde, omhelst de noordoostelijke kustlijn van het eiland voordat het duizenden meters in de oceaan zakt. Ervaren duikers, wetenschappers en milieuactivisten voelen zich aangetrokken tot dit natuurwonder. Het wemelt er van de vissen en pijlstaartroggen tussen de kleurrijke koralen. Je ziet er dolfijnen, walvissen, schildpadden en zeesterren.

Onderwatergrotten doorkruisen het hele eiland en komen naar boven als betoverende blauwe gaten die volgens de lokale legende dienen als schuilplaatsen voor de “Lusca”, een zeemonster dat zijn slachtoffers naar het bodemloze blauw zuigt. Er zijn meer dan 200 geregistreerde blauwe gaten op het eiland, de grootste concentratie ter wereld.

Op het land strekken hectares dennenbos, mangrove en hakhout zich eindeloos uit. Meer dan 25 soorten orchideeën, 200 inheemse en migrerende vogelsoorten, wilde zwijnen, leguanen, landkrabben en vlinders zijn overal in dit ecosysteem te vinden.

Andros is een geweldige plek voor een ontspannen strandvakantie of huwelijksreis, maar ook voor de eco-reiziger, watersportliefhebber, vogelaar en wandelaar is dit eiland de ideale vakantiebestemming in de Bahama’s.


10 x niet te missen :

Ontdek de mangroves per kajak
Pakket: 4 dagen/3 nachtens

Inbegrepen:
Maak je eigen batik
- vluchten of ferry naar Andros
Spring in één van de vele “blue holes”
- 3 nachten in het hotel naar keuze
Duik naar het Barrier Reef en Tongue of the Sea
- excursies naar keuze
Leer vliegvissen

Ontdek de vele wandel- en fietspaden

Spot lepelaars, flamingo's, kolibries en de zeldzame Bahama-papegaai

Picknick op Morgan’s Bluff

Proef de heerlijke krab in één van lokale “shacks”

Laat je meevoeren op het ritme van de Rhyming Spirituals

Odoo- Echantillon n° 3 pour trois colonnes

The Exumas

Deze keten van 365 eilanden biedt afgelegen ongerepte stranden, verlaten eilandjes, exclusieve luxe resorts en charmante boetiekhotels.


Odoo- Echantillon n° 3 pour trois colonnes

Nassau & Paradise Island

Ontdek de hoofdstad van de Bahama’s waar de relaxte sfeer van de tropen voelbaar is tot in het hart van de stad. De prachtige stranden zijn hier slechts een deel van de beleving.

Odoo- Echantillon n° 3 pour trois colonnes

Eleuthera & Harbor Island

Harbour Island is een schilderachtig eilandje met een typische New England architectuur. Eleuthera is een uitgestrekt, ongerept eiland.


 
 

Season 2022

Bahamas - Andros

Prijs beschikbaar op aanvraag.

Vertrekdata


Informatie passagiers
  •  
  •