Doc Icon Contact Icon User Icon

Pluspunten:
- Keuze uit een standaard of een luxueuzer verblijf
- Ontdek Kachemak Bay en de gletsjers van Valdez, de nationale parken Seward,
  Kenai Fjords en Denali
- Verblijf 2 nachten in het nationaal park Denali

Tips:
- Mogelijkheid om talrijke spannende optionele activiteiten of panoramische vluchten te
  boeken

Optioneel: boek een gletsjercruise vanuit Valdez naar Prince William Sound

Optioneel: ontmoet de wilde beren in Redoubt Bay op een boot of tijdens een vlucht langs de Kachemak baai

Flight Icon

Heenvlucht met als bestemming Anchorage, de grootste stad van Alaska, genesteld tussen de Chugach Mountains en Cook Inlet. Deze stad biedt u naast de adembenemende panorama’s ook talrijke culturele bezienswaardigheden, gastronomische restaurants en oneindig veel mogelijkheden om te winkelen. Een uitstekende plaats om een mooie reis te starten. Pik uw huurwagen op en begeef u naar het eerste hotel. Maak van de resterende tijd gebruik om de stad te verkennen of boek een optionele sightseeing tour met een vliegtuig. Overnachting in Anchorage.


Een hele dag om Anchorage te ontdekken. Winkel in de unieke boetieken, bezoek het Alaska Native Heritage Center om meer te leren over de inheemse volkeren of geniet van een fietstocht of een wandeling in één van de vele parken in Anchorage. Stap in één van de trolleybusjes en ontdek Anchorage tijdens een leerrijke sightseeing tour van één uur. Bezoek het Anchorage museum, de Log Cabin Visitor Center, de Alaska Zoo, de plaatselijke brouwerijen en de prachtige Coastal Rail route langs de kust. Ook kan u een optionele gletsjercruise, een sightseeing tour of een excursie naar Brooks in het nationaal park Katmai of naar Redoubt Bay boeken om de wilde beren te observeren.


Vandaag reist u zuidwaarts langs de panoramische Seward en Sterling Highway snelwegen richting het schiereiland Kenai Peninsula en Homer. De Sterling Highway snelweg leidt u langs het nationaal Wildlife natuurreservaat Kenai en biedt u talrijke kansen om prachtige wandeltochten te maken.

Overnachting in Homer.


Homer wordt ook wel de heilbot hoofdstad van Alaska genoemd. Vanuit het Oriëntatiepunt Homer Spit kan u een water taxi nemen naar de Kachemak baai, heilbot vissersboten of een vlucht om van een berensafari te genieten (niet inbegrepen).

Overnachting in Homer.


Vandaag reist u noordwaarts langs de maagdelijke kust van de Cook Inlet golf. Onderweg krijgt u meermaals de kans om prachtige foto’s van dit unieke landschap vast te leggen, misschien zelfs met een vulkaan en een zeearend op de achtergrond. Vervolgens reist u oostwaarts door op de Sterling Highway snelweg, parallel met de beroemde Kenai River. Deze streek is tevens ideaal om te vissen. Ten slotte reist u zuidwaarts langs de Seward Highway snelweg. Juist voor u de eindbestemming van vandaag bereikt, Seward, krijgt u de kans om de Exit gletsjer te ontdekken, één van Alaska’s meest toegankelijke gletsjers.

Overnachting in Seward.


Seward is de toegangspoort tot het spectaculaire nationaal park Kenai Fjords, een niet-te-missen aards paradijs. Dit unieke park kan enkel bezocht worden aan boord cruiseschepen (niet inbegrepen). U geniet er van een onvergetelijke ervaring dankzij het adembenemende gletsjerlandschap maar ook dankzij het mariene wildlife zoals de Stellerzeeleeuwen, zeeotters, walvissen en de papegaaiduikers .

Overnachting in Seward.


Reis noordwaarts richting Anchorage langs de Seward Highway snelweg en de panoramische Turnagain Arm. Wij raden u aan om even te stoppen aan de Portage gletsjer en het interessante bezoekerscentrum binnen te springen. Een uitstekende plek om te lunchen is het Alyeska Ski Resort in Girdwood. Hier kan u eveneens de kabelbaan nemen die u bovenop de Alyeska berg vervoert. In het noorden van Anchorage is het historische park Independence Mine aan de bergpas Hatcher Pass zeker een bezoek waard.

Overnachting in Wasilla / Palmer.


Vandaag reist u eerst oostwaarts langs de prachtige Glenn Highway snelweg en daarna zuidwaarts op de Richardson Highway. Deze rit biedt u de hele reisweg een adembenemend panoramisch uitzicht dat lang in uw geheugen gegrift zal staan. Vergeet zeker niet even te stoppen aan de Worthington gletsjer om hem van dichtbij te bewonderen. Vooraleer u Valdez bereikt zal u tijdens de rit nog kunnen genieten van de canyons en talrijke watervallen.

Overnachting in Valdez.


Valdez is de eindbestemming van de Alyeska oliepijpleiding en de ideale toegangspoort om de Prince William Sound en zijn gletsjers te ontdekken. U kan er tevens genieten van optionele dagexcursie cruise naar Prince William Sound en ook kajak.

Overnachting in Valdez.


Geniet van het prachtige uitzicht langs de Richardson Highway snelweg tijdens de reis noordwaarts richting Glennallen en daarna door naar Fairbanks. Onderweg ontdekt u de kleine gemeenschappen Paxson en Delta Junction en geniet u van het adembenemende ongerepte landschap bossen en bergen. Slechts enkele kilometers voor u Fairbanks bereikt zal u doorheen de stad North Pole reizen, de thuisbasis van de Noord-Amerikaanse Kerstman.

Overnachting in Fairbanks.


Een hele dag om Fairbanks en de geschiedenis van de goudzoekers te ontdekken. Bezoek de oude goudbaggermachine en leer meer over het unieke ontbindingsproces en probeer zelf uw geluk met het goudpannen. Ook kan u een optionele excursie boeken zoals een dag lang het poolgebied van Alaska ontdekken. (niet inbegrepen).

Overnachting in Fairbanks.


Deze ochtend kan u Fairbanks verder verkennen of een optionele excursie boeken zoals een vlucht langs de poolcirkel in Alaska of een riviercruise aan boord een raderstoomboot (niet inbegrepen). Vervolgens geniet u van een panoramische reisweg tot aan de ingang van het nationaal park Denali.

Overnachting aan de ingang van het nationaal park Denali.


Vandaag geniet u van een gegidste busrit van ongeveer 8 uur en 88 km doorheen het adembenemende nationaal park Denali (in mei is de rit mogelijk korter door de weg- en weersomstandigheden). Talrijke diersoorten verschuilen zich in dit maagdelijke park en met wat geluk ziet u misschien wel beren, kariboes, elanden, schapen, wolven en verschillende vogels en met mooi weer ook de Denali berg. U kan de rest van de dag genieten van één van de optionele excursies die worden aangeboden aan de ingang van het park zoals raften (niet inbegrepen).

Overnachting aan de ingang van het nationaal park Denali.


De schilderachtige route leidt u terug naar Anchorage. Een niet-te-missen tussenstop is Talkeetna, gekend voor haar stad-in-de-wildernis charme. Als het weer het toelaat geniet u in Talkeetna van één van de prachtigste uitzichten over de Denali en de Alaska bergketen. Hier worden tevens spectaculaire panoramische vluchten aangeboden (sterk aangeraden). Hierna reist u door naar Anchorage.

Overnachting in Anchorage.


Maak van de tijd die u nog heeft om een laatste keer te winkelen en eventuele souvenirtjes te kopen of om nog van een laatste excursie te genieten. Begeef u op eigen houtje naar de luchthaven van Anchorage en neem uw terugvlucht met als bestemming België.


Flight Icon

Aankomst te Brussel Nationaal.


Season 2021

Price per person
Prijs

Prijs 2021 op aanvraag

Inbegrepen in de prijs

- Een verblijf van 14 nachten in de vermelde lodges, hotels of gelijkaardige
- De huur van een wagen type “Compact” met airconditioning en de formule “Fully”
- De rit en gegidste tour met de bus van de ingang van het Denali park tot aan de lodge van ongeveer 6-8 uur
- De lokale taksen
- Engelstalige reiskit met gedetailleerde reisweg, toeristische kaarten en folders in uw eerste hotel

Niet inbegrepen in de prijs

- De internationale vluchten
- De maaltijden
- De optionele excursies
- Eventuele resort fees en de fooien

Vertrekdata


Informatie passagiers
  •  
  •