Doc Icon Contact Icon User Icon

Pluspunten:
- De keuze uit twee type verblijven en klasse zetels in de trein

Tips:
- Voor reizigers die laat toekomen op dag 1 is het een goed idee om een extra nacht te boeken om het vroege vertrek van de trein op dag 2
  zeker niet te missen
- Deze reis is ook ideaal als extensie voor of na een andere reis in Alaska
- Mogelijkheid om talrijke spannende optionele activiteiten of panoramische vluchten te boeken

Flight Icon

Heenvlucht met als bestemming Anchorage, de grootste stad van Alaska, genesteld tussen de Chugach Mountains en Cook Inlet. Deze stad biedt u naast de adembenemende panorama’s ook talrijke culturele bezienswaardigheden, gastronomische restaurants en oneindig veel mogelijkheden om te winkelen. Een uitstekende plaats om een mooie reis te starten. Begeef u naar het eerste hotel. Maak van de resterende tijd gebruik om de stad te verkennen of boek een optionele sightseeing tour met een vliegtuig. Overnachting in Anchorage.

Begeef u met het prille ochtendlicht naar het treinstation van Anchorage waar u om 6:45u vertrekt richting Seward aan boord de Alaska Railroad. Deze panoramische rit leid u langs Cook Inlet en de met gletsjers bezaaide Kenai Mountains. Begeef u na uw aankomst in Seward (11:00u) naar uw hotel en geniet van de rest van uw namiddag. U kan het Alaska SeaLife Center en de zeedieren bezoeken (niet inbegrepen) of kiezen uit één van de aangeboden excursies.

Overnachting in Seward.

’s Ochtends geniet u van een 6 uur durende cruise doorheen het nationaal park Kenai Fjords. In dit prachtige park ontdekt u het rijke wildlife, de talrijke vallei- en getijdegletsjers en het adembenemende

Landschap. Wanneer u langs de baai Resurrection Bay vaart is de kans groot dat u Stellerzeeleeuwen, gewone zeehonden, papegaaiduikers, zeearenden en zelfs walvissen ontmoet. U ontdekt eveneens het nationale wildlife reservaat Alaska Maritime National Wildlife Refuge, waar verscheidene vogelsoorten zich verschuilen onderweg naar of de Holgate of de Aialik gletsjers. ’s Avonds geniet u aan boord de cruise van een licht maaltijd. Begeef u, éénmaal terug aan wal, naar het treinstation. De trein vertrekt om 18:00u en komt om ongeveer 22:15u aan in Anchorage, waar u zich op eigen houtje naar uw hotel begeeft.

Overnachting in Anchorage.

Vandaag vertrekt de Alaska Railroad om 8:15u en bereikt u om ongeveer 11:05u Talkeetna. U reist langs een panoramische route doorheen de prachtige Matanuska-Sustina vallei tot in het charmante Talkeetna. In de namiddag geniet u van een 2 uur durende safari tocht met de Talkeetna Queen jetboot. U vaart naar een site in de wildernis waar u na een korte wandeling een authentieke en volledig ingerichte pelsjagershut bezoekt. U ontdekt er het leven van de pelsjagers in de wildernis van Alaska aan het einde van de eeuwwisseling. Uw gids zal u de lokale pelsen, de verschillende jachttechnieken en de geheimen van de weelderige wilde fauna onthullen. Langs de rivier kan u nestende zeearenden en bevers observeren en misschien ook wel elanden en beren. Nadien bent u vrij om deze streek zelf te ontdekken: u kan de oude goudmijngemeenschap verder verkennen, beroemd voor haar charme en het meest populaire vertrekpunt voor de Denali klimexpedities. Ook kan hier spectaculaire flightseeing tours van de Denali berg en het Alaska gebergte ervaren.

Overnachting in Talkeetna.

In de late ochtend (11:20u) verlaat u met de trein Talkeetna en reist u noordwaarts door tot het nationaal park Denali. U heeft voor uw vertrek de kans om een spannende optionele excursie te boeken, bijvoorbeeld flightseeing met een bush vliegtuigje (niet inbegrepen). Bij uw aankomst in Denali pikt een inbegrepen shuttle u op om u naar het hotel te brengen. U kan deze namiddag een optionele excursie boeken om te raften op de rivier, genieten van wandeltochten en dit prachtige gebied ontdekken (niet inbegrepen).

Overnachting aan de ingang van het Denali park.

Deze ochtend geniet u van een gegidste busrit van ongeveer 8 uur en 85 km doorheen het adembenemende nationaal park Denali (in mei is de rit mogelijk korter door de weg- en weersomstandigheden). Talrijke diersoorten verschuilen zich in dit maagdelijke park en met wat geluk ziet u misschien wel beren, kariboes, elanden, schapen, wolven en verschillende vogels en met mooi weer ook de Denali berg. De bestuurder / gids geeft u een overzicht van het wildlife en u krijgt meermaals de kans om uit te stappen om uw benen te strekken en prachtige foto’s vast te leggen. Hierna reist u met de trein tot in Fairbanks (vertrek om 16:00u en aankomst om 20:00u) en vervoert de inbegrepen shuttle u naar uw hotel.

Overnachting in Fairbanks.

Vandaag ontdekt u het historische Fairbanks. Inbegrepen in het bezoek zijn: het Museum to the North, de Trans-Alaska oliepijpleiding, het Morris Thompson Cultural Center en het Pioneer park. In de namiddag vaart u 3 uur lang op de Chena en Tanana rivieren aan boord de enige authentieke raderstoomboot van Alaska die nog in dienst is. Deze gegidste activiteit biedt u een mooi overzicht van de geschiedenis van de natuur en inheemse Athabasca cultuur. U bezichtigt ook nog een pelsjagershut, woningen uit rondhout, een spektakel van een bush piloot en zijn vliegtuigje en een kampioenschap hondensleeën. U ontdekt eveneens de historische site van een Chena Indiaans dorp waar de jacht- en vistechnieken van een inheemse Alaska stam worden onthuld. Beleef de avond naar eigen wens.

Overnachting in Fairbanks.

In de internationale luchthaven van Fairbanks wacht uw middagvlucht naar Anchorage u op, waarna u zich naar uw hotel begeeft. In de namiddag kan u Anchorage verder verkennen, winkelen in de talrijke boetieken en een gastronomisch restaurant uitkiezen om uw laatste avond in Alaska te vieren.

Overnachting in Anchorage.

Maak van de tijd die u nog heeft om een laatste keer te winkelen en eventuele souvenirtjes te kopen of om nog van een laatste excursie te genieten. De shuttle van het hotel vervoert u naar de luchthaven van Anchorage. Neem uw terugvlucht met als bestemming België.

Flight Icon

Aankomst te Brussel Nationaal.

Season 2021

Price per person
Prijs

Prijs 2021 op aanvraag

Inbegrepen in de prijs

- Een verblijf van 8 nachten in de vermelde lodges, hotels of gelijkaardige
- De treinritten zoals aangegeven in het programma, standard zetels of superieur met panoramische ruiten rondom u
- Een cruise doorheen het nationaal park Kenai Fjords van 6 uur met inbegrepen lunch op dag 3
- Een excursie met de jetboot van 2 uur in Talkeetna op dag 4
- De rit en gegidste tour met de bus van ongeveer 6-8 uur doorheen het Denali park met snack op dag 6
- Een sightseeing tour van 3,5 uur in Fairbanks met het Museum of the North en een tocht op de raderstoomboot van 3 uur op dag 7
- De vlucht van Fairbanks naar Anchorage met Alaska Airlines in economische klasse
- De lokale taksen
- Een reiskit met gedetailleerde reisweg

Niet inbegrepen in de prijs

- De Internationale vluchten
- De maaltijden tenzij anders vermeld
- Transfers in Anchorage (klanten genieten tijdens het standaard programma van de gratis hotel shuttle)
- De optionele excursies
- Eventuele resort fees en de fooien

Vertrekdata


Informatie passagiers
  •  
  •