Doc Icon Contact Icon User Icon

Ideaal voor openluchtactiviteiten liefhebbers kajak, wandeltochten, raften
Herbronnen in warmwaterbronnen

Pluspunten:
- Geniet van een cruise in het maagdelijke nationaal park Kenai Fjords
- Ontdek Kachemak Bay en de gletsjers van Valdez, de nationale parken Seward, Kenai Fjords en Denali
- Verblijf 2 nachten in het nationaal park Denali

Tips:
- Mogelijkheid om talrijke spannende optionele activiteiten of panoramische vluchten te boeken

Opmerking:
- Kinderen / minimumleeftijd: Vele van de activiteiten tijdens deze rondreis voorzien het gebruik van specifiek materiaal of vereisen een zeker
  lichaamsgewicht en -lengte om de veiligheid te kunnen garanderen. Deze rondreis is daarom enkel aan te raden voor families met kinderen
  van 12 jaar of ouder. Indien families met kinderen jonger dan 12 jaar geïnteresseerd zijn in deze rondreis, gelieve ons te contacteren om
  deze rondreis aan te passen
- De activiteiten gaan door in zowel regen of zonneschijn en bij elke temperatuur

Optioneel: ontmoet de wilde beren in Redoubt Bay op een boot of tijdens een vlucht langs de Kachemak baai

Flight Icon

Heenvlucht met als bestemming Anchorage, de grootste stad van Alaska, genesteld tussen de Chugach Mountains en Cook Inlet. Deze stad biedt u naast de adembenemende panorama’s ook talrijke culturele bezienswaardigheden, gastronomische restaurants en oneindig veel mogelijkheden om te winkelen. Een uitstekende plaats om een mooie reis te starten. Pik uw huurwagen op en begeef u naar het eerste hotel. Maak van de resterende tijd gebruik om de stad te verkennen of boek een optionele sightseeing tour met een vliegtuig. Overnachting in Anchorage.

Vandaag reist u noordwaarts langs de sublieme Glenn Highway snelweg richting Wasilla. Eénmaal in Wasilla volgt u steeds noordwaarts de Parks Highway snelweg richting het nationaal park Denali. U reist doorheen de prachtige Matanuska-Susitna vallei en het Denali State Park. Onderweg kan u een bezoek brengen aan de kleine goudmijngemeenschap Talkeetna, beroemd voor haar unieke charme. ‘s Avonds geniet u van wildwaterraften op de Nenana rivier aan de ingang van het nationaal park Denali.

Overnachting nabij de ingang van het Denali park.

’s Ochtends leidt een shuttle bus u naar Eielson, diep in het nationaal park Denali. Tijdens deze tour van 8 uur ontdekt u ongeveer 106 km van dit maagdelijke park. U kan ook uitstappen en dit aards paradijs tijdens een wandeling zelf ontdekken en een andere bus opstappen die u oostwaarts leidt. De bestuurders kunnen vele vragen beantwoorden maar ze bieden geen formele gegidste rondleiding aan. Tijdens dit avontuur in de wildernis krijgt u zelfs de kans om beren, kariboes en elanden te observeren en zelfs de Denali berg. De bus maakt rechtsomkeer aan het zopas gerenoveerde Eielson bezoekerscentrum , waar de rangers en de interactieve schermen u de geheimen van het park onthullen en meer informatie verschaffen over de overvloed aan grondstoffen. Bij een heldere hemel biedt Eielson u een adembenemend uitzicht over Denali.

Overnachting nabij de ingang van het nationaal park Denali.

U reist verder noordwaarts langs de Parks Highway richting Fairbanks. Geniet onderweg van het prachtige panorama bos en bergen. Neem even de tijd om Alaska’s twee grootste stad wat te verkennen en aan sightseeing te doen alvorens verder noordwaarts door te reizen naar de warmwaterbronnen van Chena Hot Springs. Onderweg ontdekt u het schilderachtige Chena River Recreation Area recreatiegebied.

Overnachting in het Chena Hot Springs Resort.

Een hele dag om van dit onvergetelijk vakantieoord te genieten. U kan gedurende 6 uur het gebied rondom Chena ontdekken met de huurfiets, genieten van de warmwaterbronnen en hun natuurlijke mineralen en ook van een rondleiding van de serres en de structuren voor geothermische energie, inbegrepen bij het verblijf. Andere optionele activiteiten zijn eveneens beschikbaar: een rondleiding van de hondenkennel, een panoramische vlucht en een heerlijke massage (niet inbegrepen).

Overnachting in Chena Hot Springs Resort.

Vandaag reist u langs de charmante stadjes North Pole en Delta Junction. Bij een heldere hemel geniet u langs de Richardson Highway van een adembenemend uitzicht over de St. Elias bergen. Reis tot in Glennallen en ontdek deze historische stad. Overnachting in Glennallen.


Reis verder zuidwaarts langs de Richardson Highway richting Valdez. Onderweg ontdekt u de Worthington gletsjer en de Keystone Canyon met zijn ijzige watervallen.


Vandaag geniet u van een intiem avontuur doorheen de maagdelijke natuur met de kajak langs één van de talrijke kalvende gletsjers in de baai van Prince William Sound. Een unieke ervaring die geschikt is voor zowel beginners als ervaren kajakkers. Klim aan boord een motorboot en geniet van de 40 minuten durende rit tot aan de Shoup baai, het vertrekpunt voor dit panoramische avontuur. U zal peddelen langs drijvende ijsbergen, een nestelende kolonie drieteenmeeuwen en tot aan de rand van de gletsjer. Bewonder het rijke wildlife om u heen – vogels, eenden, zeeotters en de gewone zeehond die hier vertoeven. Geniet nog van een wandeling op het strand alvorens terug naar Valdez te keren met de motorboot.

Overnachting in Valdez.

Reis opnieuw noordwaarts langs de Rischardson Highway richting Glennallen en bewonder onderweg het prachtige landschap met de Wrangell bergen op de achtergrond, met wat geluk wat het weer betreft. Volg de Glenn Highway richting Palmer / Anchorage tot u de Sheep Mountain Lodge bereikt. In de namiddag geniet u van een begeleide wandeling op de Matanuska gletsjer.

Overnachting in de omgeving van de Sheep berg / het Sutton gebied.

Vandaag reist u zuidwaarts langs de Glenn Highway en bereikt u opnieuw Anchorage. Neem zeker de tijd om onderweg het historische park Independence Mine en zijn goudmijnen in de prachtige Hatcher Pass bergpas te ontdekken. Anchorage voorbij, reist u door langs de verbluffende landschappen van de Seward Highway en de schilderachtige Turnagain Arm. Langs het beroemde getij van de Turnagain Arm krijgt u misschien wel een witte dolfijn zien, ook Dalls schapen kan u langs de weg spotten. Het Alyeska Ski Resort/Girdwood is een ideale plek om te lunchen. Hier kan u de kabelbaan nemen tot boven de Alyska berg. Ook is de Portage gletsjer en het interessante bezoekerscentrum het ontdekken waard. Eénmaal in Seward kan u de Exit gletsjer bewonderen en in het SeaLife Center en de zeedieren van Alaska observeren.

Overnachting in Seward.

Seward is de toegangspoort tot het spectaculaire nationaal park Kenai Fjords, een niet-te-missen aards paradijs. Dit unieke park kan enkel bezocht worden aan boord cruiseschepen (inbegrepen). U geniet er van een onvergetelijke ervaring dankzij het adembenemende gletsjerlandschap maar ook dankzij het mariene wildlife zoals de Stellerzeeleeuwen, zeeotters, walvissen en de papegaaiduikers. U geniet tevens van een heerlijke lunch aan boord het cruiseschip.

Overnachting in Seward.

Vandaag ontdekt u de kust van het Kenai schiereiland van Alaska en reist u langs het turquoiseblauwe water van de Kenai rivier, een eersteklas zalmvisgebied. Reis door tot Homer, een schilderachtige stad aan zee gelegen aan de oevers van de Kachemak baai. Onderweg ontdekt u de historische dorpjes en de sublieme plekjes langs de Cook Inlet kuststrook om prachtige foto’s vast te leggen.

Overnachting in Homer.

Een hele dag om van de unieke sfeer in Homer te proeven en de serene stranden aan Homer Spit en de Kachemak baai te ontdekken. Homer wordt tevens de heilbothoofstad van Alaska genoemd. Vandaag krijgt u de kans om een water taxi te nemen naar de Kachemak baai, te heilbot vissen tijdens een tocht op een jacht of een vlucht te nemen om van een berensafari te genieten (niet inbegrepen).

Overnachting in Homer.

Reis langs de Sterling en de Seward Highway tot u uiteindelijk Anchorage weer bereikt. Onderweg kan u genieten van talrijke kansen om een prachtige wandeling te maken.

Overnachting in Anchorage.

Maak van de tijd die u nog heeft om een laatste keer te winkelen en eventuele souvenirtjes te kopen of om nog van een laatste excursie te genieten. Begeef u naar de luchthaven van Anchorage, bezorg uw huurwagen terug en neem uw terugvlucht met als bestemming België.

Flight Icon

Aankomst te Brussel Nationaal.

Season 2021

Price per person
Prijs

Prijs 2021 op aanvraag

Inbegrepen in de prijs

- Een verblijf van 14 nachten in de vermelde lodges, hotels of gelijkaardige
- De huur van een wagen type “Compact” met airconditioning en de formule “Fully”
- De rit en gegidste tour met de bus van de ingang van het Denali park tot aan de lodge van ongeveer 8 uur
- 2-3 uur wildwaterraften aan de ingang van het nationaal park Denali op dag 2
- Toegang tot de warmwaterbronnen van het Chena Hot Springs Resort en de huur van een fiets voor 1 dag
- 6-8 uur lang kajakken vanuit Valdez tot de Shoup gletsjer op dag 8
- Een wandeling van 3-3.5 uur op de Matanuska gletsjer op dag 9
- Een cruise van 6 uur in het nationaal park Kenai Fjords op dag 11
- De lokale taksen
- Engelstalige reiskit met gedetailleerde reisweg, toeristische kaarten en folders in uw eerste hotel

Niet inbegrepen in de prijs

- De internationale vluchten
- De maaltijden tenzij anders vermeld
- De optionele excursies
- Eventuele resort fees en de fooien

Vertrekdata


Informatie passagiers
  •  
  •